HUISVESTING

Als eerste moet er gezegd worden dat de dwerghamster huisvesting niet moeilijk is. Bij de huisvesting van een Dwerghamster moet je met een aantal dingen rekening houden. Het zijn namelijk actieve dieren die erg graag graven en maken de mooiste tunnels als ze daar gelegenheid voor krijgen. Ze klimmen en springen niet. De hamsterkooi kan het beste ingericht worden voor graven en onderzoeken!

DWERGHAMSTER HUISVESTING & BENODIGDHEDEN

Dwerghamsters hebben een ruime hamsterkooi nodig. De minimale maten zijn 60 x 30 cm, maar groter is altijd beter voor de dieren. Daarnaast hebben de hamsters een slaaphuisje nodig waar ze zich in terug kunnen trekken of hun voorraad in kunnen verstoppen. Natuurlijk is bodembedekking ook erg belangrijk, deze mag niet te stoffig zijn, omdat dit slecht voor de longen is. Verder moeten er speeltjes in de hamsterkooi aanwezig zijn en natuurlijk knaagmateriaal om de hamster bezig te houden.

Voor een goede huisvesting van een Russische Dwerghamster heb je dus een aantal benodigdheden nodig. Een goede voorbereiding is erg belangrijk!

Hamsterscaping huisvesting terrarium voor russische dwerghamster

HAMSTERSCAPING HUISVESTING

Hamsterscaping is erg leuk om te doen! Dit is een techniek om het hamsterverblijf te vormen “scapen”.  Hamsterscaping is net als aquascaping en terrariumscaping het op een natuurlijke manier vorm geven van het verblijf. Hierbij wordt gekeken naar de natuurlijke behoefte van de dieren. Hamsterscaping is de techniek om een hamsterverblijf op een bepaalde manier vorm te geven “scaping”. Het is dus het vormen van de inrichting van het hamsterverblijf. Hamsterscaping bestaat al erg lang in het buitenland, maar begint nu pas aan populariteit in Nederland te winnen. Hier lees je alles over hamsterscaping!


DUITSE STIJL HUISVESTING

Een nieuwe trend die vanuit Duitsland naar ons landje is overgewaaid is de DUITSE STIJL Dit zijn verblijven die op een zeer natuurlijke manier zijn ingericht. Hier vindt je alles over de Duitse Stijl inrichting!

 

dwerghamster huisvesting van een russische dwerghamster