OVER MIJ

marika dwerghamster
Marika

Ik ben dol op kleine knaagdieren en door middel van deze website, zou ik iedereen graag op een plezierige en vooral informatieve manier, kennis willen laten maken met de Russische Dwerghamster.


ZO IS DE HAMSTER HOBBY BEGONNEN

Ik ben Marika Stoevelaar en ik woon samen met mijn gezinnetje in Drenthe. Het houden van en fokken met Russische Dwerghamsters is niet alleen een hobby maar een echte passie geworden. Mijn vrienden en familie noemen mij een hamstergek … en dat ben ik eigenlijk ook 😀

Met een vrolijke en positieve kijk deel ik mijn leven met een stel Russische Dwerghamstertjes en hun jongen. Ik beleef elke keer weer heel veel gezelligheid met deze lieve diertjes en elk nestje is dan ook weer een super leuke nieuwe ervaring waar ik en mijn gezin vol van genieten! De Hamster Hobby is in 1997 begonnen. Als klein meisje heb ik altijd al hamstertjes gehad en ik was er vanaf het begin al helemaal gek op!

Ik heb zowel Russische Dwerghamsters als Syrische Hamsters (Goudhamsters) gehad, maar de Rusjes hebben mijn hart gestolen. Nu jaren later heb ik ook mijn eigen gezinnetje aangestoken met het hamstervirus. Zo groeien onze kleine hamstertje op in een vertrouwde huiselijke omgeving en krijgen ze alle aandacht van het hele gezin. Hieronder een paar foto’s uit de oude doos. Dit zijn één van mijn eerste hamstertjes met onze lieve Duitse Herders hond.

Een tijdje geleden is de hobby echter een beetje uit de hand gelopen toen onze tweede dwerghamster bij ons kwam wonen, een mooi wildkleur mannetje. Van het één kwam het ander en nu hebben we regelmatig mooie en vooral gezonde nestjes


Russische Dwerghamster blauw wildkleurONZE RUSSISCHE DWERGHAMSTERS

Al onze Hamstertjes kun je bij “koppels” bekijken. De achtergronden van de dieren zijn allemaal bekend en de koppeltjes worden dan ook op een verantwoorde wijze gevormd. De hamsters worden in ruime hamsterkooien gehouden, beschikken over slaaphuisjes, loopradjes en speelgoed. Alle koppeltjes zijn gezond, in bezit van een stamboom en worden regelmatig getest op o.a.diabetes.


ZUIVERE RUSSISCHE DWERGHAMSTERS

We proberen ervoor te zorgen dat de ras standaarden van de Russische Dwerghamster behouden blijven. De koppeltjes worden daarom ook zeer nauwkeurig door ons geselecteerd. Naast zuivere/erkende kleuren hebben we af en toe ook hybride kleuren.


KARAKTER VAN ONZE RUSSISCHE DWERGHAMSTERS

Je kunt als fokker erg veel invloed uitoefenen op het karakter van het hamstertje. Maar als je een beetje tijd en moeite investeert in je hamstertjes, met name als ze nog jong zijn, dan kun je het karakter van de hamstertjes positief beïnvloeden. Wij besteden dan ook veel tijd en aandacht aan de jonge dieren. Hierdoor zijn de hamstertjes altijd lief en tam als ze naar hun nieuwe baasjes gaan. Persoonlijk vind ik het erg belangrijk dat al mijn dieren een goed karakter hebben en tam zijn, daarom fok ik op kleine schaal en besteed ik er veel tijd en aandacht aan.


INFORMATIE OVER ONZE RUSSISCHE DWERGHAMSTERS

Op de website van de Russische Dwerghamster.nl vind je veel informatie over de Russische Dwerghamster. Alles wat je moet weten over deze lieve diertjes kun je hier vinden. Van aanschaf van een hamster tot de geboorte van een jong hamstertje, alles staat op de site uitgelegd en beschreven. Wij heten u welkom in de wonderen wereld van de Russische Dwerghamster! Tip! Neem ook eens een kijkje in ons foto album en de Hamsterkamer

OVERIGE DIEREN

Naast de dwerghamstertjes zijn er ook andere dieren aanwezig zoals onze aller liefste hond Gamy

gamy mops


VRAGEN?

Als je vragen hebt kun je ons altijd mailen via de contactpagina.