BUIZEN & TUNNELS

ferplast hamster buizenHAMSTER BUIZEN ZIJN LEUK VOOR HAMSTERS!

Heb je een hamsterkooi waar je buizen op aan kunt sluiten dan is uitbreiding van de hamsterkooi natuurlijk super leuk voor je hamster. Heb je geen kooi met hamster buizen, maar wel een traliekooi dan kun je een stuk van de tralies wegknippen en daar een tussenstuk in vastmaken. Hier rechts kun je het tussenstuk bekijken. Vervolgens kun je er buizen op aansluiten.

BUIZEN SCHOONMAKEN

Omdat hamsters in de hamster buizen kunnen gaan plassen moeten ze wel regelmatig schoongemaakt worden. Dat kan gewoon in een sopje of een speciale kooireiniger.

LET OP!

De hamster buizen bevatten lucht gaatjes. Deze zijn belangrijk voor een goede lucht doorvoer binnen de buizen. De hamsters moeten natuurlijk voldoende zuurstof krijgen in de buzien. De gaatjes zorgen er helaas wel voor dat urine uit de buizen kan gaan druppelen. Als je de hamster buizen boven een gevoelige ondergrond hebt, zoals hout bijvoorbeeld dan moet je daar iets onder leggen zodat er geen schade ontstaat. Urine kan namelijk nare plekken op hout maken.


Gebruik jij Hamsterbuizen?

Laden ... Laden ...

VERSCHILLENDE SOORTEN BUIZEN

Er zijn veel verschillende buizen verkrijgbaar van verschillende merken. Ik heb zelf goede ervaringen met de  buizen van Ferplast. Ferplast heeft een zeer goede kwaliteit buizen en daarnaast zijn er onderdelen van verkrijgbaar mocht er iets kapot gaan.

GEBRUIK VAN DE BUIZEN

Als je geen kooi hebt met hamsterbuizen kun je de buizen ook gewoon op de bodem van de kooi neerleggen of onder de bodembedekking. Ze hoeven niet perse te hangen. Juist onder de bodembedekking is ook heel leuk voor de hamsters. Dit benaderd de natuurlijke leefomgeving van de dieren in het wild. In het wild leven ze namelijk ook in gangenstelsels en in holletjes. Let er wel altijd op dat de hamsters zich niet ingraven of dat de buizen afgesloten worden. Het is heel erg leuk de hamstertjes bezig te zien!

Hamster tunnels

Ze zijn er in verschillende soorten, maten en meterialen. Zo heb je houten tunnels, gras tunnels, eetbare tunnels en zelfs kurktunnels. Ze zijn allemaal leuk en je kunt ze op verschillende manieren gebruiken. Schoonmaken gaat wel iets lastiger dan plastic tunnels, maar de CSI Spray is je grootste vriend wat dat betreft :p

pumba kurktunnel