NESTMATERIAAL

Naast een huisje, loopradje en bodembedekking is nestmateriaal één van de belangrijkste benodigdheden! Je hamster heeft zacht nestmateriaal nodig om zijn slaaphuisje te bekleden. De dieren doen dit in het wild namelijk ook. Ze gebruiken dan blaadjes, grassen en vacht van andere dieren. Het is goed als ze hun natuurlijk gedrag ook bij ons thuis kunnen vertonen.

Let op! Gebruik hier geen hamsterwatten voor deze zijn gevaarlijk. Er zijn ook watten van puur katoen te koop. Deze zijn verteerbaar en dus niet schadelijk.

WC PAPIER

Perfect nestmateriaal. Ik gebruik het zelf heel graag. WC papier is ideaal als bekleding van het nestje. Het absorbeert vacht erg goed, is luchtig en ventileert. Als het goed is heb je het ook altijd in huis!

HENNEP NESTMATERIAAL

Hennep nestmateriaal is gemaakt van 100% natuurlijke hennepvezel. Ik gebruik dit graag als nestmateriaal voor mijn hamsters. Ze kunnen er mooie nestjes van maken. Het zijn eigenlijk een soort van holletjes wat ze erin maken. Hele mooi om te zien. Het nestmateriaal wordt vaak geleverd in een zakje van ongeveer 100 gram, dat lijkt niet veel, maar het weegt ook niks dus het is vrij veel! Geef nooit alles in één keer dat is veel te veel. Deel het nestmateriaal  op, haal het eerst goed uit elkaar, knip het zo nodig in kleinere stukken en geeft het vervolgens aan de hamsters.

Dwerghamster nestje jongen i7
Hier is een nestje te zien dat gemaakt is met hennepvezel

 

KAPOK NESTMATERIAAL

Kkapok vezel hamsterapok is de vrucht van een kapok boom. De boom kan wel 70 meter hoog worden en staat is te vinden in warmere klimaten. De kapokvrucht heeft een hele harde schaal, die we voor de dwerghamsters even open moeten maken, anders krijgen ze het nooit voor elkaar. De binnenkant van de vrucht is gevuld met heerlijk zacht materiaal (kapok nestmateriaal). In dit materiaal liggen kleine donkere zaadjes verstopt. Het zachte kapok materiaal beschermt de zaadjes tegen vocht. Kapok is dan ook vocht- en schimmel werend.

Kapok kan veilig gebruikt worden en is heerlijk zacht en warm. Mijn hamstertjes vinden het vooral in de winter erg fijn om te gebruiken als zachte en warme bekleding voor hun nestje.

Het is een fabel dat kapok op hamsterwatten lijkt of gevaarlijk is, bekijk mijn video hieronder waarin ik laat zien hoe kapok zich gedraagt in verschillende omstandigheden.