NESTMATERIAAL

Naast een huisje, looprad en bodembedekking is nestmateriaal één van de belangrijkste benodigdheden is nestmateriaal! Je hamster heeft zacht nestmateriaal nodig om zijn slaaphuisje te bekleden. Hooi, wc en keuken papier is hier heel geschikt voor.

Let op! Gebruik hier geen hamsterwatten voor deze zijn gevaarlijk. Er zijn ook watten van puur katoen te koop. Deze zijn verteerbaar en dus niet schadelijk.

hennep nestmateriaalHENNEP NESTMATERIAAL

Nestmateriaal van 100 procent natuur zuivere hennepvezel voor knaagdieren en vogels. Hennepvezel biedt bescherming tegen tocht en geeft een wollige warmte. Door de unieke eigenschappen van hennep vezel blijft het nest langer droog en vrij van luchtjes. Hennep is identiek aan de materialen die dieren in de vrije natuur gebruiken voor het bouwen van een nest. Na gebruik is de hennep geschikt voor de GFT-bak en kan na compostering gebruikt worden als biologische meststof voor in de tuin.


RIETNESTJE

Dit zijn kant en klare nestjes van riet. Ze zijn erg leuk omdat Hamsters er nog lekker aan kunnen knabbelen en verbouwen. Het is ook erg leuk om hooi in een rietnestje te doen. Hierdoor hebben de dieren nog meer inspraak in hoe hun nestje eruit komt te zien.


Gebruik jij nestmateriaal voor je hamster?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

nestmateriaal voor hamsters kopen


puik friz sizzle netmateriaalFRIS SIZZLE

En tot slot Puik Fris Sizzle. Puik Fris Sizzle is een ideale speelbedding / bodembedekker voor kleine knagers, maar ook andere huisdieren zijn er gek op! Door de speciale vorm blijft het ritselend fris en absorbeert het onaangename geuren. Puik Fris Sizzle is stofvrij en daardoor gezond voor de longen. Kleeft niet aan de bodem en is makkelijk in het gebruik.


MOS NESTMATERIAAL

Je kunt ook mos gebruiken als nestmateriaal. Het is lekker zacht en natuurlijk. Je kunt het los geven aan je hamstertje, hij weet wel wat hij ermee moet doen 😉 Let wel op welk mos je koopt, er mogen geen meststoffen in zitten. Je kunt het mos ook op een plateau leggen of vastplakken op een dakje van een huisje. Op die manier krijgt het verblijf een natuurlijke look!


KAPOK NESTMATERIAAL

kapok nestmateriaal dwerghamsterKapok is een vrucht met hele zachte vezels. De inhoud is gevuld met zachte vezel en kleine zaadjes. De zachte vezels worden door de dieren gebruik als nestmateriaal. Het is heerlijk zacht en in de winter lekker warm. De hamstertjes zijn er dol op. Voor Russische Dwerghamstertjes moet je de kapok vrucht wel eerst open maken. De vrucht is meestal goed gesloten en lastig op en te krijgen voor de dieren. Als je de kapok opent voor de hamsters en bijvoorbeeld een helft in het verblijf neerlegt dan zal je hamstertje er meteen mee aan de slag gaan 😉 Vergis je niet! De inhoud lijkt klein, maar het is in werkelijkheid heel veel. Zodra de vezels uit elkaar worden gehaald is er bijzonder veel volume!


HAMSTER KUSSEN

hamster kussen nestmateriaal voor dwerghamsterSommige hamstertjes vinden het heerlijk om in een kussentje te liggen. Er zijn zelfs speciale hamster kussens verkrijgbaar. De meeste kussentjes hebben twee kanten. De ene kant is wollig en warm en de andere kant (vaak van nylon gemaakt) is koeler. Op die manier is de ene kant geschikt voor in de zomer en de andere kant geschikt voor in de winter. Sommige hamsters kunnen aan het kussentje gaan knabbelen of deze zelfs helemaal kapot knagen. Bijt jouw hamster het kussentje helemaal kapot dan is hij geen geschikte kandidaat voor een hamster kussentje :P


Konijnenvacht voor Hamsters?