VOERBAKJE

Ee voerbakje behoort tot de basis benodigdheden van een Russische Dwerghamster. Liefst van aardewerk (keramiek), want deze gooit je hamster niet zo makkelijk om. Daarnaast zijn ze goed schoon te maken en vaak ook in verschillende soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. Naast een voerbakje is het goed om een voercontainer te gebruiken. Het luchtdicht bewaren van voer en snacks is namelijk beter voor de producten en verlengt de houdbaarheid en versheid.


SOORTEN VOERBAKJES

Er zijn veel verschillende voerbakjes. Zelfs in verschillende materialen. Ik vind persoonlijk de zwaardere voerbakjes prettiger omdat ze beter blijven staan. Voerbakken van plastic worden snel omgegooid of kapot geknabbeld. Een hoekvoerbakje is ook erg handig, deze neemt iets minder ruimte in beslag en is efficiënt in één van de hoeken in de kooi te plaatsen.


VOERBAKJE VOOR JONGE DIEREN

Een voerbakje voor jongen hamstertjes hoeft niet anders te zijn dan voor de volwassen dieren. Als deze maar goed bij het voer kunnen, dan is het goed.

Als je een zware voerbak hebt, dan moet je even uitkijken dat de jonge hamster zich er niet onder kan graven. Zet de voerbak daarom altijd op een vaste bodem of maak de bodemlaag niet te hoog.

Een rond voerbakje heeft als voordeel dat de dieren er van alle kanten bij kunnen en een hoekvoerbakje heeft als voordeel dat deze eenvoudig in een hoek te plaatsen is. Dit laatste zorgt ervoor dat er niet te veel ruimte in het verblijf ingenomen wordt. Erg praktisch. Een nadeel van een hoekvoerbakje is dat deze een hoek in de hamsterkooi in beslag neemt. Hamsters doen hun behoefte graag in een hoek, wees daarom zuinig op de hoekjes en zet ze niet meteen allemaal vol 😉


Heb jij een voerbakje voor je hamster?

Laden ... Laden ...

VOER RONDSTROOIEN?

Natuurlijk is een voerbakje niet verplicht. Je kunt het voer ook rondstrooien door de hamsterkooi. Het rondstrooien benaderd het natuurlijke voedsel-zoekgedrag van de hamsters. Kijk wel uit met jonge hamsters! Het is goed om deze eerst voer uit een voerbakje te geven zodat ze weten waar hun eten is. Wil je het voer gaan strooien dan kun je dat in stapjes doen. Eest een beetje rond het voerbakje strooien en dan steeds verder totdat je het voer zelfs verstop.

hamstervoer rondstrooien

VOERBAKJE ALS DRINKBAKJE?

Russische Dwerghamster in voerbakjeIk zou het persoonlijk afraden om drinken uit een bakje te geven. Het water wordt erg snel vies en de hamster loopt er ook vaak doorheen. Kleine viespeukjes zijn het soms :p Ze wandelen zo door hun voer/waterbakje en maken zichzelf en het water dan vies. Ook gooien de hamsters vaak bodembedekking in het waterbakje waardoor deze het water helemaal absorbeert en ze geen drinken meer hebben.

Verder heeft je hamstertje in zijn huisvesting zeker nog een: drinkfles, looprad, bodembedekking, nestmateriaal en hamsterspeeltjes nodig!


voerbakje hamster en dwerghamster hamstervoerbakjesSNACKBAR ALS VOERBAKJE

Een voerbakje hoeft niet altijd een voerbakje te zijn. Er zijn tegenwoordig hele leuke alternatieve voerbakjes of wel snackbars voor knaagdieren. Het leuke aan dit soort voerbakjes is dat je er niet alleen eten in kwijt kunt maar ook snackjes in kunt zetten.


Hamster voerbakjes kopen