VOERBAKJE

Een voerbakje behoort tot de basis benodigdheden van een Dwerghamster. Liefst van aardewerk (keramiek), want deze gooit je hamster niet zo makkelijk om. Daarnaast zijn ze goed schoon te maken en vaak ook in verschillende soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. Naast een voerbakje is het goed om een voercontainer te gebruiken. Het luchtdicht bewaren van voer en snacks is namelijk beter voor de producten en verlengt de houdbaarheid en versheid.

VOER RONDSTROOIEN?

Natuurlijk is een voerbakje niet verplicht! Je kunt het voer ook rondstrooien door de hamsterkooi. Het rondstrooien benaderd het natuurlijke voedsel-zoekgedrag van de hamsters. Kijk wel uit met jonge hamsters! Het is goed om deze eerst voer uit een voerbakje te geven zodat ze weten waar hun eten is. Wil je het voer gaan strooien dan kun je dat in stapjes doen. Eest een beetje rond het voerbakje strooien en dan steeds verder totdat je het voer zelfs verstop.

hamstervoer rondstrooien

VOERBAKJE ALS DRINKBAKJE?

Ik zou het persoonlijk afraden om drinken uit een bakje te geven. Het water wordt erg snel vies en de hamster loopt er ook vaak doorheen. Kleine viespeukjes zijn het soms :p Ze wandelen zo door hun voer/waterbakje en maken zichzelf en het water dan vies. Ook gooien de hamsters vaak bodembedekking in het waterbakje waardoor deze het water helemaal absorbeert en ze geen drinken meer hebben.

Verder heeft je hamstertje in zijn huisvesting zeker nog een: drinkfles, looprad, bodembedekking, nestmateriaal en hamsterspeeltjes nodig!


Heb jij een voerbakje voor je hamster?

Laden ... Laden ...

Ontdek meer van De Russische Dwerghamster

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.