C11 Dwerghamster Nestje

Het C11 Dwerghamster Nestje is in april geboren. Ik heb helaas geen precieze geboortedatum omdat de hamstertjes bij mij in een groot verblijf wonen met veel bodembedekking en verstopplekjes, hierdoor merk ik het niet altijd meteen op wanneer er jongen zijn geboren, net als in de natuur eigenlijk.  De dwerghamstertjes mogen vanaf woensdag 25-05-2022 het nestje verlaten en met hun nieuwe baasjes mee. Op deze pagina zal ik regelmatig een update plaatsen met nieuws, foto’s en video’s van de kleine dwerghamstertjes. Zo kun je meekijken hoe de kleintjes opgroeien en duurt het wachten minder lang. Ook deel ik updates op mijn facebookpagina, dus zeker volgen!

Verder lezen

Wel of geen lekkers uit de hand geven aan je hamster?

Dat is de vraag waar we ons in deze blog mee bezig gaan houden. Er is namelijk veel onduidelijkheid over het wel of niet geven van lekkers uit je hand aan je hamster. Enerzijds wordt het toegejuicht omdat je de dieren zo kunt lokken en aan je kunt laten wennen en tegenstanders zeggen, moet je niet doen want dan denkt de hamster dat je vingers lekkers is en kan hij gaan bijten. Wat is het nou?!

Verder lezen

C11 Dwerghamster Nestje 06-12-2021

Het C11 Dwerghamster Nestje is geboren op ongeveer 06-12-2021 en is zeer waarschijnlijk ook het laatste nestje van dit jaar. Ik zeg ongeveer omdat de hamstertjes bij mij in een groot verblijf wonen met veel bodembedekking en verstopplekjes, hierdoor merk ik het niet altijd meteen op wanneer er jongen zijn geboren, net als in de natuur eigenlijk. 

Verder lezen

Een Bioactief Hamster Verblijf

Een bioactief verblijf is een verblijf waar meer natuur in leeft dan alleen je hamster. Het is een verblijf dat zijn eigen kleine ecosysteem heeft met verschillende micro organismen en beestjes. Het klinkt heel erg fancy maar dat is het helemaal niet hoor, een bioactief verblijf ontstaat onder de goede omstandigheden als vanzelf. Veel baasjes worden zelfs overrompelt als ze ineens zien dat er veel meer leven in de bak aanwezig is en raken vaak in paniek.

Verder lezen