SNELLE HAMSTER

russische dwerghamster Camel snelle hamsterHet komt vaak voor bij de jonge dieren of juist een hele oude. Ik heb zelf gemerkt dat Russische Dwerghamsters tot hun 5e levensweek erg snel en actief kunnen zijn. Op het ene moment zitten ze lekker rustig op je hand en voor je het weet schieten ze weg. Dit is jongheid en speelsheid. Naarmate je jonge hamster ouder/volwassener wordt zal hij rustiger worden.

De levensfase van de dwerghamster is hier van belang. Vanaf de 12e levensweek worden hamstertjes vaak een stuk rustiger. Omdat Russische Dwerghamstertjes vaak naar (jonge) kinderen gaan is het handig om te weten hoe je jonge hamsters het beste kunt hanteren. Het is niet moeilijk om een dwerghamster vast te houden maar als je het volgende techniekje onder de knie hebt zul je merken dat je, je dwerghamster veel beter onder controle zult hebben.

POOTJE OVER MET EEN SNELLE HAMSTER

Bij pootje over gaat het erom dat je, je dwerghamster van de ene hand op de andere hand laat lopen. Hierbij is het handig als je, je duim bovenop de hamster legt. Je moet hem niet vasthouden met je duim maar meer aaien. De duim zorgt ervoor dat je extra controle hebt over je hamster. Mocht hij ergens heen willen schieten dan kun je hem met je duim tegen houden.

WAT ZIJN DE STAPPEN?

Pak je hamster op. Maak hiervoor een kommetje met je handen en pak de dwerghamster voorzichtig uit zijn verblijf.
Zet hem vervolgens op een hand en bied hem je andere hand aan. Dus je andere hand leg je voor de hand waar je hamster op zit zodat hij er op kan lopen. Zo ga je maar door.

AAIEN

Veel mensen vinden het leuk om hamstertjes te aaien. Pas hier wel mee op bij jonge hamstertjes en met name als je ze op je hand hebt zitten. Met name jonge hamsters hebben hier namelijk moeite mee. Waarom? Hamstertjes zijn in de natuur prooidieren, zij moeten voorzichtig zijn voor roofvogels en ander gevaar dat (meestal) van bovenaf komt. Daarom zal hij je hand die dus van bovenaf komt ook als bedreigend ervaren. Dit zal met de tijd wel minder worden naarmate hij eraan went.


Ontdek meer van De Russische Dwerghamster

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.