DRINKFLES

Hamster waterflesjeHAMSTER DRINKFLES / WATERBAKJE

Een hamster drinkfles die tegen de wand van de kooi is bevestigd verdiend hier de voorkeur. Dit flesje zorgt ervoor dat de hamster altijd makkelijk bij zijn water kan en het is erg hygiënisch. Een drinkbakje kan ook heel goed maar je zult het water vaker moeten verversen. Dwerghamsters drinken ongeveer 4 ml water per dag.

roborocski-dwerghamster


hamster drinkfles in een wc rolletjeTip! Heb je een glazen bak (Aquarium, terrarium) dan kan het weleens lastig zijn om een flesje te bevestigen, maar je kunt ook op een hele simpele manier een flesje in het aquarium plaatsen. Maak hiervoor een gaatje in een wc rolletje en doe het flesje erin. Voor in een aquarium of terrarium kun je ook speciale drinkflesjes met zuignapjes kopen. Een groot voordeel van deze drinkflesjes is dat je ze op het glas kunt plakken. Een nadeel is als de dieren de flesjes van het glas af trekken en de zuignapjes opeten :p Maar gelukkig zijn de zuignapjes los verkrijgbaar ;)


Russische Dwerghamster Mandarijn aan het drinkenJONGE DIEREN

Hele jonge dwerghamstertjes kunnen moeite hebben met het drinken uit een waterflesje. Ze hebben soms de kracht nog niet om het nippeltje in te drukken. Let hier goed op zodat je kleine vriendje wel genoeg vocht binnen krijgt.

Kijken naar hoe vaak een dwerghamstertje drinkt is niet handig, omdat ze in het algemeen heel weinig drinken. Dus het lijkt al bijna alsof ze nooit drinken 🙂 Je kunt wat water op je vinger doen en dat voor zijn neusje houden. Als de kleine er enthousiast aan gaat likken, dan is de kans groot dat hij dorst heeft en dus niet goed met zijn drinkflesje overweg kan.


SCHOONMAKEN VAN EEN HAMSTER DRINKFLES

Het valt nog niet mee om een drinkfles schoon te maken!

Op het bovenstaande filmpje leg ik uit hoe je een drinkflesje kunt schoonmaken met speciale schoonmaakborstels.

JONGE DWERGHAMSTERS LEREN DRINKEN

Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik doe het altijd wel. In het algemeen leren dwerghamstertjes het meeste van hun ouders. Ze kijken naar wat hun papa en mama doen en apen dit als het ware gewoon na. Ik zie bijvoorbeeld vaak dat eerst de mama gaat drinken en dat er daarna een jong naar het flesje toe loopt om het ook te proberen. Spelenderwijs leren ze het drinkflesje bedienen. Ook speelt instinctief gedrag mee, de drang om te drinken zorgt ervoor dat ze doorzetten.

Wat ik altijd doe is een jonge dwerghamster met mijn vinger naar het drinkflesje leiden. Ik druk dan met mijn vinger het nippeltje in zodat het water over mijn vinger richting zijn mondje stroomt. De kleine snapt dan dat hij hier moet zijn voor het water. Dit een paar keer gedaan te hebben gaat het drinken op een gegeven moment vanzelf.


vogel waterbakje voor hamsterVOGEL/HAMSTER DRINKFLES

Naast drinkbakjes en drinkflesjes zijn er ook vogel drinkflesjes.
Die zijn ook goed geschikt om drinken mee te geven aan de hamstertjes.
Het voordeel van een vogel waterflesje is dat deze eenvoudig water geeft.
Het hamstertje hoeft alleen maar naar het flesje toe te lopen en drinken uit het water reservoir.

Een nadeel kan zijn dat het flesje niet altijd kan worden opgehangen en hierdoor er meer rommel/bodembedekking in het reservoir kan vallen. Ook bij het op de bodem plaatsen van dergelijke flesjes kunnen ze eenvoudig omvallen.


trixie drinkfles houderDrinkfleshouder

Er zijn tegenwoordig speciale drinkfleshouders te koop. De houders houden het flesje vast zodat de hamster er goed bij kan, maar het niet om kan gooien. De drinkfleshouders zijn met name ideaal voor terrariums en aquariums.

drinkflesjes voor hamsters kopen

Welke drinkfles heb jij?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...