HAMSTERKAMER

Natuurlijk hebben mijn hamstertjes een eigen kamer! De Russische Dwerghamstertjes hebben hun eigen plekje in huis. Ze hebben namelijk een geheel eigen kamertje tot hun beschikking. Deze speciale hamsterkamer noemen we ook wel de “Green Room”. Toen de hobby meer dan 10 jaar geleden begon wist ik het al… er moet een groene kamer komen die je doet denken aan de jungle. Ik heb de kamer dan ook helemaal groen geschilderd, groene vloerbedekking en natuurlijk kunstplantjes! Ik heb geen groene vingers dus kunstplantjes zijn ideaal! 😀 De Dwerghamsters wonen in koppels samen. Ik gebruik alleen maar glazen hamsterkooien (Ferplast Ratatout).

hamsterkamer

DE HAMSTERKOOIEN IN DE HAMSTERKAMER

Ik heb gekozen voor glazen verblijven van het merk Ferplast omdat je de hamsters goed kunt zien en goed kunt benaderen. Ook kun je eenvoudig via de onderkant even spieken hoe het met het nestje gaat, zonder deze te storen. Daarnaast heb ik alle hamsterkooien afgedekt met een tralierooster.

We gebruiken de volgende aquarium afmetingen:

  • 60 x 30 x 30 cm
  • 80 X 30 X 40 cm

Alle hamstertjes beschikken over het volgende:

Ik verander de inrichting van de verblijven regelmatig. De ene keer hebben ze kleine buigzame huisjes. De andere keer grotere huizen met een tweede verdieping of helemaal geen huisje, maar een berg stro of plateau. De hamstertjes vinden het elke keer weer leuk om hun nieuwe inrichting te verkennen 🙂

ANDERE BEWONERS VAN DE HAMSTERKAMER

TAMME RATTEN

Naast de konijntjes hebben we ook nog Tamme Ratten 😀
Ja klopt ik ben een grote knaagdier liefhebber! De Ratten bestaande uit twee groepen van 3 vrouwtjes en 2 mannetjes. Veel mensen vinden Ratten eng, maar dat zijn ze helemaal niet. Het zijn fantastische huisdieren ♥
De bewoner hier links op de foto is Snuitje (reeds overleden helaas). Verder hebben we nog: Jupiter, Star, Moon, Tom en Jerry. De Ratten wonen in twee Ferplast Jenny Rattenkooien tegenover de hamstertjes. Ze hebben ook een losloop gebied dat ik voor ze heb gemaakt op de kast. Deze kun je op de video hieronder bekijken. Ik fok niet met de Ratjes het zijn echt alleen mijn huisdiertjes.