HAMSTERKAMER

Natuurlijk hebben mijn hamstertjes een eigen kamer! De Russische Dwerghamstertjes hebben hun eigen plekje in huis. Ze hebben namelijk een geheel eigen kamertje tot hun beschikking. Deze speciale hamsterkamer noemen we ook wel de “Green Room”. Toen de hobby meer dan 10 jaar geleden begon wist ik het al… er moet een groene kamer komen die je doet denken aan de jungle. Ik heb de kamer dan ook helemaal groen geschilderd, groene vloerbedekking en natuurlijk kunstplantjes! Ik heb geen groene vingers dus kunstplantjes zijn ideaal! 😀 De Dwerghamsters wonen in koppels samen.

Op de onderstaande foto is te zien hoe de hamsterkamer er in 2015 uitzag. Inmiddels zijn de verblijven veranderd naar nog grotere Terrariums met schuifdeuren.

hamsterkamer
Oudere foto uit (2015 ) De vorige verblijven van de hamstertjes waren allemaal Ferplast Ratatout Aquariums

DE HAMSTERKOOIEN IN DE HAMSTERKAMER

hamster terrariumMijn hamstertjes wonen in glazen terrariums met schuifdeuren, waardoor ik makkelijk bij de hamstertjes kan en ik ze altijd vanaf de voorkant benader. Hamsters zijn prooidieren en vinden het niet fijn om vanaf de bovenkant benaderd te worden. Mijn jonge dwerghamstertjes leer ik wel dat ze vanaf de bovenkant benaderd kunnen worden, zodat ze het gewend zijn. Als je op zoek gaat naar een terrarium dan is eentje met schuifdeuren aan de voorzijde het beste naar mijn mening. Ik merk zelf dat je erg veel contact hebt met de dieren, ze komen op een gegeven moment vanzelf naar de deurtjes toe om je te begroeten en te schooien om wat lekkers :p

Ik verander de inrichting regelmatig. Via Marika’s Knaagdierwereld kun je meekijken met de verschillende inrichtingen. Ik gebruik 100 x 40 cm voor de dwerghamsters en 100 x 50 cm voor Syrische Hamsters.

foto van een hamster terrarium ingericht met hamsterscaping
(2020) Terrarium 100 x 50 x 50 cm