HAMSTER PLANTJES

Wist je dat je levende plantjes kunt gebruiken in en rond het verblijf van je hamstertje? Er zijn namelijk verschillende soorten plantjes die je kunt gebruiken voor je kleine vriend!

Het is goed om te weten dat je niet zomaar elk plantje kunt gebruiken. Heel veel (kamer)planten zijn namelijk bijzonder giftig voor onze huisdieren en knaagdieren. Hieronder vertel ik jullie meer over de plantjes die je kunt gebruiken voor je hamster.

  • Tijm
  • Melisse
  • Vitamine Plant
  • Gras Lelie
  • Kamille
  • Paardenbloem
  • Weegbree
  • Kattengras

hamsterjungle dwerghamster

BIO IS BETER EN VEILIGER

Koop nooit zomaar deze plantjes in de tuinwinkel. Ze moeten schoon en bij voorkeur biologisch en gekweekt zijn voor dieren. In de tuinwinkel worden vaak meststoffen gebruikt in de grond of extra chemische voedingsmiddelen voor de planten. Deze komen in de plant terecht en zo bij het dier als deze het opeet.

PLANT IN DE HAMSTERKOOI ZETTEN

De plantjes kunnen ook in het verblijf geplaatst worden. Om dat te doen kun je het beste Hunus gebruiken. Dit is speciale terrarium grond waarin de plantjes goed in blijven staan.

Humus is Speciale biologische turf-/zandmengeling voor knaagdieren. De Humus voorziet de dieren in hun natuurlijke graaf behoefte. Zonder toegevoegde meststoffen. Zeer geschikt voor in een natuurlijke verblijf in Duitse Stijl of bij het Hamsterscapen.

Op de bovenstaande foto zie je een hamstertje zitten op de humus. Ik heb daar kattengras geplant. In de onderstaande video laat ik zien hoe je de plantjes kunt planten.

hamster plantjes

PLANT EFFICI√čNT GEBRUIKEN

Om de plantjes zo lang mogelijk goed te houden is het aan te raden, deze juist niet in het verblijf te zetten of slechts voor korte duur. Vuistregel is dat als de plantjes opgeknabbelt worden er minstens 3 cm plant moet overblijven om deze weer aan te laten groeien.

STUKJES AFKNIPPEN

Je kunt de plantjes ook als voerverrijking gebruiken en steeds een paar stukjes afknippen en aan de dieren geven. Een blaadje afplukken en als snackje tussendoor geven bijvoorbeeld. Op deze manier hou je zelf controle over het plantje.

VERZORGING VAN DE PLANTJES

De verzorging is vrij eenvoudig. Het belangrijkste is dat de plantjes op een lichte plek staan, maar niet in de volle zon en daarnaast voldoende water krijgen. De kluit mag niet uitdrogen.