HAMSTER TOILET

hamster toilet
hamster toiletIn principe zijn hamsters net als konijnen zindelijke dieren die vaak één of twee hoekjes in de hamsterkooi kiezen om hun behoefte in te doen. Op die plek kun je het hamster toilet neerzetten! Hier moet ik erbij zeggen dat het lang niet altijd zo is. Om de één of andere reden kiezen de hamster namelijk geheel andere plekjes uit om hun poepjes en plasjes te doen, bijv. het slaaphuisje, het radje is ook een zeer populaire plek en heel soms het voerbakje.

Het is heel apart en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet waarom een hamster liever in zijn slaaphuisje of radje plast i.p.v. een willekeurig hoekje in het verblijf. Een ding is wel zeker, als er geen vrije hoekjes zijn in het verblijf omdat er overal iets staat dan gaat je hamster wel op zoek naar andere plekjes en dan kun je hem per ongeluk iets aanleren wat niet de bedoeling is, dus laat altijd minstens één hoekje vrij in het verblijf.

koky hamster toiletTip! Koop geen huisjes met dichte bodem. Er zijn zoveel prachtige huisjes te koop maar let er wel op dat de bodem open is. Mocht je hamster toch besluiten om zijn behoefte in zijn huisje te doen dan kun je het makkelijker verschonen dan bij een dicht huisje.

HELPT EEN HAMSTER TOILET?

Een hamster toilet zou dat helpen? Als hij het hamster toilet kiest als plasplekje dan heb je geluk en is het verschonen nog makkelijker. Er is helaas geen zekerheid dat je hamster zijn behoefte zal gaan doen in een hamster wc-tje.

SOORTEN HAMSTER TOILETTEN

Er zijn verschillende soorten toiletjes. Ik heb zelf veel ervaring met de hoektoiletjes. Deze zijn met name handig als je een traliekoi hebt. De hoektoiletjes hebben namelijk metalen draadjes die je kunt vastmaken aan de tralies. Op deze manier wordt het toilet niet zo snel omgegooid.

toilet vulling

SOORTEN TOILET VULLINGEN

Er kunnen verschillende vullingen in de toilet. Op de bovenstaande afbeelding zie je een aantal voorbeelden van vulling. Natuurlijk kun je ook de standaard bodembedekking in de toilet doen 😉 Van links naar rechts zien we als eerste de Supreme Chinchillazand. Deze kan ideaal gebruikt worden in een toilet hoek. De hamster zal zijn toilet hoekje dan ook kunnen gebruiken als zandbakje. Op nummer twee staat de Trixie Fresh’n Easy. Dit is een speciale korrel voor in een toilet. De korreltjes zorgen voor een optimale absorptie van urine. Daarna komt de Beaphar Geurstop. Zoals de naam al doet vermoeden stopt deze de geur van urine in het toiletje en dus eigenlijk hetzelfde idee als de Trixie Fresh’n Easy. De volgende is de Oropharma Deodo en dit is het zelfde als de twee voorgangers maar dan met een appel of dennen geurtje. Tot slot hebben we nog de Corbo bodembedekking. Dit is eigenlijk een bodembedekking, maar kan ideaal als toiletvulling gebruikt worden. Back 2 Nature staat niet in dit rijtje, maar zou ook goed als toiletvulling gebruikt kunnen worden. Het is eigenlijk net als Corbo een gewone bodembedekking, maar absorbeert erg goed. Met name ideaal voor konijnen toiletten 😉

Is jouw hamster zindelijk?

Laden ... Laden ...


Ontdek meer van De Russische Dwerghamster

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.