CHAMPAGNE

Champagne dwerghamsterDe Champagne Dwerghamster is een kleurslag die in juli 2010 voor het eerst gefokt is. Om deze kleur te fokken heb je maar liefst een combinatie nodig van vier kleuren:

Zoals je kunt zien is slechts één van de vier kleuren een zuivere kleur. De andere drie kleuren zijn hybride keuren. Daarmee is de Champagne Dwerghamster een hybride kleurslag. Er zijn in het verleden niet heel veel Champagne dieren gefokt. Slechts enkele fokkers hebben zich hier op gericht. Uiteraard is het een zeer mooie uitdaging omdat er zoveel genen bij komen kijken.  De ogen van de Champagne Dwerghamster zijn rood van kleur. De oogkleur is op jonge leeftijd al goed zichtbaar. Zelfs vlak na de geboorde als de oogje nog dicht zitten is er verschil tussen de zwarte en rode oogjes te zien.

Parkinson bij de zwarte en zwart gerelateerde kleuren Russische dwerghamster – Conclusie na bestudering gemelde hamsters


Champagne dwerghamsterKENMERKEN VAN DE CHAMPAGNE DWERGHAMSTER

  • Dekkleur: egale beige/geel/bruine kleur
  • Buikkleur: lichter met kin of buikvlek
  • Aalstreep: niet zichtbaar
  • Ogen: rood
  • Oren: iets lichter dan dekkleur

Champagne DwerghamsterPINK-EYED DILUTION

Deze mutatie komt bij de Campbelli Dwerghamster weg en zorgt er eigenlijk voor dat het zwarte pigment wordt onttrokken. Hierdoor hebben de dieren rode ogen. De genetische code is “pp”.


Champagne DwerghamsterDe genetische code van deze kleur is: aaddppmm (zwart, Blauw wildkleur, Geel wildkleur, Vies Bruin). De Champagne kleurslag heeft rode ogen. De dieren hebben zeer donker rode ogen als ze nog jong zijn en naarmate ze ouder worden, worden de oogjes ook wat lichter.


Ontdek meer van De Russische Dwerghamster

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.