GEEL WILDKLEUR

De Geel Wildkleur Dwerghamster heeft een geel/bruine kleur. Het is helaas geen stabiele kleur en bij het fokken zie je dan ook veel kleurverschillen. Eigenlijk net als bij de Mandarijn kleur deze kan ook in verschillende tinten gefokt worden. Deze kleurslag noemt met ook wel ‘Argente’ of in Engeland noemen ze de kleur ‘Orange’ en in Azië noemen ze het ‘Pudding’. Geel wildkleur roodoog vererft recessief. Deze mutatie is van de Campbelli over komen waaien. Dit is een hybride kleurslag.


PINK-EYED DILUTION

Deze mutatie komt bij de Campbelli Dwerghamster weg en zorgt er eigenlijk voor dat het zwarte pigment wordt onttrokken. Hierdoor hebben de dieren rode ogen. De genetische code is pp. De genetische code van deze kleur is: “pp”.


 

KENMERKEN VAN DE GEEL WILDKLEUR DWERGHAMSTER

  • Dekkleur: geel/bruin
  • Buikkleur: lichter, creme
  • Aalstreep: geel
  • Ogen: rood
  • Oren: geel/bruin en lichter van binnen

De mooie rode oogjes zijn wel heel opvallend. Ook bij deze kleur kun je de aalstreep goed zien. Deze zou op de kop en tussen de schouders iets breder moeten zijn net als bij de Wildkleur. De Driebogenlijn is ook goed afgetekend tegen het lichaam. De buik is altijd licht.

 

En ook bij deze kleur kunnen we een mooie wintervacht terugzien. Net als bij de andere kleuren vertoont deze eerst witte vlekken waarnaar de hamster geleidelijk wit wordt. De gele kleur wordt hier steeds lichter en lichter alleen de aalstreep blijft nog wat donkerder, deze kleur pas op het laatst echt mee.  


GEEL WILDKLEUR EN WINTERVACHT

De Geel Wildkleur Dwerghamster kan ook in wintervacht gaan. Ondanks dat het een hybride kleur is kunnen de dieren dus gewoon een wintervacht krijgen.


Ontdek meer van De Russische Dwerghamster

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.