BLAUW WILDKLEUR

De Blauw wildkleur Dwerghamster werd rond 1988 in Engeland ontdekt door ene meneer Hazel Williams. De vacht van de Blauw wildkleur Russische Dwerghamster een zachte, wazige blauwgrijze tint. Deze kleur wordt in het land van herkomst ‘sapphire’ of ‘saffier’ genoemd, dit naar de blauwe edelsteen. Deze kleurslag vererft recessief. De genetische code van Blauw wildkleur is dd. Deze kleurslag vererft recessief. Persoonlijk vind ik dit een hele mooi kleur. Het gedrag van deze kleur is vaak rustig en lief.

KENMERKEN VAN DE BLAUW WILDKLEUR DWERGHAMSTER

Blauw wildkleur Dwerghamster

  • Dekkleur: blauwgrijs met een iets paarse waas, grondkleur donkerblauw
  • Buikkleur: gebroken wit, grondkleur blauw
  • Aalstreep: blauw
  • Ogen: zwart
  • Oren: donkergrijs, aan de binnenzijde lichter

WILDKLEUR

Je kunt deze kleur goed vergelijken met de Wildkleur dwerghamster. Het is eigenlijk een Wildkleur alleen worden de kleuren als het ware verdund door een bepaald gen. De zwarte kleuren worden (donker) grijs en de (grijs)bruine kleuren worden grijs tot licht grijs.

Er kan nog enigszins bruin voorkomen bij de Blauw wildkleur maar dat is nihil.Jongen hebben soms een licht bruine/gele waas over hun vacht, dit trekt later weer weg. Volgens mij heeft dit iets met de jonge wintervacht.

russische dwerghamster blauw wildkleur

BLAUW WILDKLEUR DWERGHAMSTER IN WINTERVACHT

Blauw wildkleur Dwerghamster jongOok de blauw wildkleur dwerghamster kent een wintervacht. Het blijft bijzonder om te zien hoe de vacht in de winter kan veranderen. Eerst komen er lichte vlekken in de vacht en vervolgens wordt de hele hamster heel licht of zelfs helemaal wit. De aalstreep kleurt hierbij als laatste mee. Het grappige is, dat je de kleur niet meer herkend als een dwerghamster in wintervacht is. Een wildkleur in wintervacht ziet er namelijk net zo uit als een blauw wildkleur in wintervacht.

Op de bovenstaande foto l inks  zien we een jong blauw wildkleurtje dat voor zwart draagt. Dit hummeltjes is in de winter geboren en heeft een licht gele waas langs zijn driebogenlijn. Het kleintje is hier op de foto 12 dagen oud. Als dwerghamsters jong zijn kun je de aftekening heel goed zien. Naarmate ze ouder worden vervagen de grenzen wat meer.


EIGEN ERVARING MET DE BLAUW WILDKLEUR DWERGHAMSTER

Ik heb door de jaren heen ook heel veel ervaring op gedaan met de blauw wildkleur dwerghamster. In mijn beleving zijn deze dieren heel lief en rustig qua karakter. Van alle dwerghamster kleuren denk ik dat de blauw wildkleur het liefste is. Natuurlijk hebben achterliggende kleuren ook effect op de blauw wildkleur. Zo kunnen blauw wildkleuren gefokt uit zwart veel actiever zijn dan blauw wildkleur gefokt uit wildkleur en blauw wildkleur. In de meeste gevallen zijn het echter hele zachte en lieve dwerghamsters.


VRAGEN OVER DE BLAUW WILDKLEUR DWERGHAMSTER

Heb je vragen over deze kleur dan kun je ze op het Hamsterforum stellen

Blauw wildkleur Dwerghamster


Ontdek meer van De Russische Dwerghamster

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.