Geen categorieHuisvesting

Joris No Smell Cotton N Fibre

Ik ben deze keer aan de test geslagen met “Cotton N Fibre” een leuke bodembedekking mix van het merk Joris No Smell.

KATOEN & ZAAGSEL

Cotton N Fibre is een mix van katoen en zaagsel. Fibre staat dus eigenlijk voor zaagsel. De katoen is precies hetzelfde als de Cotton N Cotton. Het zaagsel is door de fabrikant ontstoft, maar zeker niet stofvrij. Ik zou deze bodembedekker dan ook niet aanraden voor mensen met een (stof) allergie.

LUCHTIGE VOLUME

Het mooie aan deze bodembedekking is dat deze van zichzelf al volume heeft en luchtig is. Dit zorgt ervoor dat je er enerzijds minder van nodig hebt en anderzijds dat het meteen goed vult. Het is grappig want het geheel blijft ook mooi luchtig het lijkt wel alsof het zaagsel voor extra structuur zorgt.

joris no smell cotton n fibre bodembedekking hamster

STRUCTUUR BLIJFT BEHOUDEN

Het zaagsel geeft structuur en steun aan het katoen en het katoen geeft structuur en steun aan het zaagsel. Hierdoor blijven ook de gangetjes van de hamsters goed intact. Je kunt ook tot dit resultaat komen door bijvoorbeeld zaagsel met hooi te mengen of zelf katoen en zaagsel te mengen.

ABSORPTIE & KWALITEIT

Qua kwaliteit is het echt een mix van twee totaal verschillende bodembedekkers. Je hebt de voordelen van katoen en de nadelen van zaagsel in een mix. Dit zorgt er wel voor dat het langer meegaat dan normaal zaagsel, maar korter dan alleen katoen.

COTTON N FIBRE IN DE ZOMER

Ik denk dat de Cotton N Fibre prettig voor in de zomer kan zijn. Prettiger dan katoen alleen. Deze bodembedekking is namelijk luchtiger dan katoen alleen.

ALGEMEEN OORDEEL COTTON N FIBRE

Persoonlijk vind ik deze bodembedekking wel toegevoegde waarde hebben. Ik vraag me af of de verhouding katoen v/s zaagsel goed is. Als ik ernaar kijk denk ik “er had wel wat meer katoen in gemogen”, maar als ik het voel met mijn hand dan denk ik weer “het is perfect zo want anders wordt het te zwaar”.

GESPREK MET DE FABRIKANT

De fabrikant van Joris No Smell geeft aan zijn uiterste best gedaan te hebben om deze bodembedekking tot een goede verhouding te mixen, maar ook het zaagsel zo goed mogelijk te ontstoffen. Het grappige is wel dat de fabrikant van Joris No Smell helemaal geen fan is van stoffige bodembedekkers, daarom heeft hij ook geen zaagsel in het assortiment. Echter vond hij de Cotton N Fibre een toegevoegde waarde hebben en daarin geef ik hem wel gelijk.

Ik heb uiteraard ook gevraagd naar de samenstelling van het zaagsel. De fabrikant geeft aan dat hij het liefste loofhout had gebruikt, maar dat is tegenwoordig niet meer te betalen. Het kan wel maar dan betaal je 5x zoveel voor je pak zaagsel en dat is het product eigenlijk niet waard. Hij gebruikt zaagsel uit betrouwbare bronnen zonder dat er afvalhout wordt gebruikt.


Ontdek meer van De Russische Dwerghamster

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Geef een reactie