MUIZEN BLOG

Handige Drinkfles Houder voor Muisjes

Zoals jullie waarschijnlijk weten wonen hier bij ons ook twee muisjes. De twee dames zijn echte drinkfles slopertjes dus ik moest daar iets op bedenken. Ik had nog een Elmato Boomstamtunnel en toevallig had ik een Trixie Glazen drinkfles van 125 ml. De glazen drinkfles is best smal en heeft een lang tuitje. Het lange tuitje is bijzonder handig want je kunt deze via de boomstamtunnel uit een gaatje laten komen, zodat er eigenlijk een drinkfles houder ontstaat.

Drinkfles Houder voor Muisjes

Je kunt hier niet alle boomstamtunneltjes voor gebruiken. De standaard bruine boomstamtunnels zijn namelijk te smal en te licht. Ze vallen ook makkelijk om. De boomstam die ik heb gebruikt is gemaakt van berkenhout en is een zwaardere kwaliteit waardoor deze niet eenvoudig omvalt.

Goede ervaring

Ik heb deze constructie nu een week in gebruik bij de muisjes en is naar volle tevredenheid. Ze hebben het nog niet omgegooid of op welke manier dan ook gesaboteerd :p Dus dat is positief.

Ook voor andere knaagdieren handig!

De combinatie boomstamtunnel en drinkfles is ook voor andere knaagdieren te gebruiken, maar je moet wel uitkijken dat de bodembedekking niet tegen het tuitje aan komt. Als dat gebeurd kan de fles namelijk leeggezogen worden 😉


Ontdek meer van De Russische Dwerghamster

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geef een reactie