Verzorging

Baby Hamsters tam maken

Baby Hamsters tam maken is op zich niet zo lastig. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten worden heb ik regelmatig nestjes en met jonge hamstertjes . De jongen worden de eerste dagen door hun ouders verzorgd en daarna kom ik in beeld. Ik heb in grote lijnen een baby routine die ik voor elk nestje toepas. Het belangrijkste doel van deze routine is dat de dieren op een prettige manier kennis maken met de handen.

BABY HAMSTER TAM MAKEN?

Als je Hamsters tam wilt maken moet op een andere manier gaan denken. We noemen het “tam maken”, maar wat betekend tam maken eigenlijk? Als ik deze vraag aan 10 verschillende mensen stel dan krijg ik 10 verschillende antwoorden. Er bestaat namelijk geen eenduidigheid over het tam maken. We kunnen in grote lijnen zeggen dat dieren die niet tam zijn vaak angstig zijn. Dus een dier dat tam is moet dan “niet angstig” zijn. Maar hoe krijg je het voor elkaar dat een dier niet angstig is? Als we hierop door boorduren dan komen we langzaam a zeker tot de conclusie dat dieren niet bang zijn in situaties die ze kennen en als positief ervaren. Nu komen we bij een interessant punt…. De hamster moet de situatie kennen en het als positief ervaren. Om een situatie te leren kennen is herhaling nodig en om deze als positief te ervaren is beloning nodig.

Maak ik het te ingewikkeld? Dan laat ik het je graag zien 🙂 Hieronder een filmpje van mijn Baby Hamster Routine. Het kan per nestje verschillen hoe ik het aanpak, maar in grote lijnen zijn een rustige omgeving, geduld en veel liefde de ingrediënten die ik altijd gebruik 😉 https://youtu.be/u9SRSO7iSL4

Een gedachte over “Baby Hamsters tam maken

Geef een reactie

Ontdek meer van De Russische Dwerghamster

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder