CHOCOLADE

De Chocolade Dwerghamster is de kleur die je krijgt als je Zwart x Vies Bruin kruist. Zowel Zwart als Vies Bruin zijn beide hybride kleuren. Het kruisen van hybride kleuren geeft een achteruitgang in type en bouw en vaak ook in gezondheid. Daarnaast zit er een vervelende afwijking vast aan de Vies Bruine kleur, genaamd “draaikop“. De kans is dus groot dat jongen uit dergelijke combinaties een grote kans op afwijkingen hebben.

Parkinson bij de zwarte en zwart gerelateerde kleuren Russische dwerghamster – Conclusie na bestudering gemelde hamsters

De Chocolade Dwerghamster heeft net als de Zwarte Dwerghamster en de Russisch Blauwe Dwerghamster witte voetjes, een wit kinvlekje en lichte oortjes. De jongen van deze kleurslag hebben in het begin rode oogpuntjes, op latere leeftijd verkleurd dit naar heel donker waardoor het bijna zwart lijkt.Β De genetische code van deze kleur is: “aamm”(Zwart,Vies Bruin). Het is een recessieve kleur.

KENMERKEN CHOCOLADE DWERGHAMSTER

  • Dekkleur: chocolade bruin
  • Buikkleur: chocolade bruin
  • Aalstreep: heel donker bruin (bijna niet zichtbaar)
  • Driebogenlijn: donker bruin (bijna niet zichtbaar)
  • Ogen: heel donker rood bijna zwart
  • Oren: lichter

GEZONDHEID VAN DE CHOCOLADE DWERGHAMSTER

Zoals gezegd zit er een afwijking vast aan de Vies Bruine kleur. Deze afwijking is erg hardnekkig waardoor de kans op uiting groot is. Daarnaast is het kruisen van hybride x hybride niet bevorderlijk voor de lichaamsbouw van de dwerghamster. Maar het is wel de enige manier om deze kleur te fokken.

Parkinson bij de zwarte en zwart gerelateerde kleuren Russische dwerghamster – Conclusie na bestudering gemelde hamsters

Trillende Hamsters Parkinson