CaviaGeen categorieHuisvestingRATTEN BLOGYou Tube

Reuzenrad voor Snacks

Het reuzenrad voor snacks is een DIY looprad waar je snacks in kunt doen voor je knaagdier. Het is geschikt voor verschillende soorten knaagdieren!

Ik ben weer eens een keer creatief geweest! Zoals jullie waarschijnlijk weten ben ik totaal geen knutselaar, maar het is me toch gelukt iets leuks te knutselen… ik denk dat dit meer slopen was (dat kan ik wel).

Het DIY Reuzenrad voor Snacks maken

Om het reuzenrad te maken heb ik een looprad van Hugro gebruikt. Ik heb de forest geprobeerd, maar ik kreeg die van mij niet zo snel uit elkaar. De randen van de Hugro loopradjes zijn wat dat betreft iets makkelijker te slopen :p

Wat moet je doen?

  • Stap 1: Neem een houten loopradje
  • Stap 2: Sloop de rand eraf
  • Stap 3: Houten wasknijpers + lijm
  • Stap 4: Plakken maar!

… en dan is dit het resultaat!

Het leuke is dat een loopradje een tweede leven krijgt en dat is natuurlijk heel leuk! Je kunt dit ook voor hamsters gebruiken. Je hebt dan wel een kleiner looprad nodig van zo’n 15 cm.

Qua lijm… ik gebruik hier multifunctionele lijm. Ik krijg vaak de vraag of een bepaalde lijm veilig is. In het algemeen is lijm nooit veilig als de hamsters het zouden eten. Maar hamsters eten geen lijm. Ze kunnen het wel binnen krijgen als ze eraan gaan knagen, maar eten het in het algemeen niet op omdat er geen voedingswaarde voor hen in zit. Het is bij het lijmen altijd belangrijk om zo min mogelijk lijm te gebruiken dan is de kans dat je hamster aan de lijmresten gaat knagen zo ook zo klein mogelijk 😉

Hoe te gebruiken voor hamsters?

Voor hamsters is het reuzenrad ook goed te gebruiken. Je kunt wat lekkers tussen de wasknijpers knijpen en de pret kan beginnen!

Video voor de DIY Reuzenrad voor Snacks

Natuurlijk heb ik ook een video gemaakt en laat ik in de video duidelijk zien hoe je zo’n looprad maakt!


Ontdek meer van De Russische Dwerghamster

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geef een reactie