Huisvesting

Hamsterscaping inspiratie deel 1

tarwe aren voor hamstersHamsterscaping is helemaal hot en dat is natuurlijk ook heel erg leuk voor de hamsters! Het is vanuit Amerika naar ons toe komen waaien. De eerste scape video’s doken in Amerika al op in 2014. Als baasje kun je je creativiteit helemaal de vrije loop geven, maar dat kan soms ook lastig zijn. Want waar haal je de inspiratie steeds vandaan. Ik hoop dat ik je een klein beetje kan helpen met het laatste puntje 🙂 Ik probeer namelijk graag nieuwe dingen uit en zo ook deze keer voor het hamsterscapen.

HAMSTERSCAPING INSPIRATIE

Ik hou van een natuurlijke uitstraling in het verblijf, daarom werk ik graag met bruin-tinten en natuurlijke materialen zoals hout. Ik vind het vaak jammer dat je niet zo makkelijk de hoogte in kunt werken en bijvoorbeeld een bosje met planten kunt neerzetten. Alles wat je koopt moet je eigenlijk neerleggen. Ik heb daar iets op gevonden 🙂 Ik heb namelijk een houten boomstam onder de loep genomen en ik ben tot de conclusie gekomen dat deze prima te gebruiken is als “bloempot”.

BOOMSTAM + HAVER = BOOMPJE

Zoals je hiernaast op de foto kunt zien heb ik een boomstam gevuld met haver. Het bosje haver is van het merk Puik. Deze worden verkocht in bosjes en dat is wel handig want dan blijft het geheel veel beter bij elkaar. Het bosje is vastgemaakt met een soort ijzerdraadje dat het bij elkaar houdt. Als je een grotere boomstam neemt dan kun je er ook meer bosjes in doen. Je moet de boomstam wel een beetje in de bodembedekking ingraven zodat het goed blijft staan en niet omvalt. De hamsters vinden het in eider geval heel leuk.

Natuurlijk gaan de hamsters eraan knabbelen. Ze vinden het heel lekker en het benaderd ook hun natuurlijke leefomgeving dus alle remmen los! Maar toch eten ze het niet allemaal in één keer op en maken ze het ook niet meteen kapot… althans mijn hamsters gelukkig niet. Ze vinden het heel leuk om doorheen te wandelen. Zo ineens zie ik een hamstertje midden in het bosje zitten haha Zo leuk gezicht!

In de volgende video laat ik zien wat ik allemaal heb gekocht voor het hamsterscapen en hoe je het kunt toepassen in je hamsterverblijf.

Bekijk hier meer informatie over de huisvesting, bodembedekking en benodigdheden voor een dwerghamstertje.


Ontdek meer van De Russische Dwerghamster

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geef een reactie