Verzorging

Koelsteen voor Hamsters en kleine knaagdieren

Ik ben bijzonder enthousiast over deze Koelsteen. De zomers in Nederland zijn heel erg onvoorspelbaar en als je dan eens een dagje weg wilt dan is het fijn om je kleine vriend veilig achter te laten. Bij mij in de hamsterkamer wordt het soms bijzonder warm in de zomer. Met name in de namiddag als de zon op het raam staat dan moet ik de rolgordijnen echt dicht doen. Voor de mensen die niet houden van lezen, hierboven is de video te bekijken!

ice podICE POD V/S KOELSTEEN

De ICEPOD is gemaakt van kunststof. Knaagdieren zouden eraan kunnen knagen en deze zelfs kapot knagen, maar de meeste dieren dit het niet. Ook is de ICEPOD zo gevormd dat de dieren er moeilijk grip op krijgen. De ICEPOD moet eerst in de koeling gelegd worden alvorens deze kou afgeeft. De koelsteen is daarentegen meteen koud en behoud zijn temperatuur. Je hoeft er dus niets mee te doen. Ook is de steen knaagvast. Natuurlijk kunnen de hamsters aan de steen gaan knagen, maar dat heb ik ze nog nooit zien doen :p

De ICEPOD is vrij groot waardoor deze ook veel ruimte in het verblijf inneemt. Ook heeft deze een afgeronde vorm waardoor je er bijvoorbeeld geen huisje op kan zetten. Doe koelsteen kun je eenvoudig overal neerleggen en zelfs als bodem van een huisje gebruiken. Zowel de koelsteen als de ICEPOD zijn beide eenvoudig schoon te maken om dat ze een glad oppervlak hebben. De koelsteen heeft wel een ruwe onderkant. Deze kan gebruik worden voor het slijten van de nagels.

koelsteen

KOELSTEEN BLIJFT KOEL

De koelsteen is gemaakt van graniet. De mooie eigenschap van graniet is dat deze koel blijft. Dus als het dier erop gaat liggen dan warmt die plek waar de hamster ligt wel op, maar koelt ook meteen weer af als e hamster er even af gaat. De steen gaat telkens weer naar zijn oorspronkelijke koele temperatuur terug en dat is super handig. Je hebt hier namelijk geen omkijken naar. Je hoeft alleen de steen in het verblijf te leggen en klaar. Je hoeft de steen ook niet in de koelkast te doen of te koelen, hij blijft vanzelf koel.

RUWE ACHTERKANT OM NAGELS TE SLIJTEN

Daarnaast heeft de steen een hele ruwe achterkant waardoor deze ook te gebruiken is voor het slijten van de nageltjes bijvoorbeeld. Je kunt de steen dan omdraaien en tegen een huisje aan laten leunen. De dieren lopen er overheen en slijten hun nageltjes op die manier.

Ik hou wel van dit soort multifunctionele dingen 🙂

Meer weten over de verzorging?

Meer weten over de verzorging van dwerghamsters? Bekijk dan de pagina over de verzorging.

Geef een reactie

Ontdek meer van De Russische Dwerghamster

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder