Nestjes

C12 Dwerghamster Nestje

Papa Mandarijn x Mama Merle Wildkleur

Het C12 Russische Dwerghamster Nestje is geboren op 23 oktober 2022. De dwerghamstertjes mogen vanaf woensdag 24-11-2022 het nestje verlaten en met hun nieuwe baasjes mee. Op deze pagina zal ik regelmatig een update plaatsen met nieuws, foto’s en video’s van de kleine dwerghamstertjes. Zo kun je meekijken hoe de kleintjes opgroeien en duurt het wachten minder lang. Ook deel ik updates op mijn facebookpagina, dus zeker volgen!

De jongen blijven de eerste 10 dagen bij mama in het nestje en vanaf de 10e dag beginnen ze een beetje uit het nestje te kruipen. Vanaf dat moment worden ze regelmatig in handen gehouden en begint de socialisatie. Al worden de dieren dus van jongs af aan in houden gehouden en gesocialiseerd het blijven wel hamstertjes. Lees je dus goed in het gedrag van de Russische Dwerghamster om te bepalen of dit echt het huisdier is voor jou of je kindje. De socialisatie begint bij mij, maar moet worden overgenomen door jou 🙂 Tijdens het wachten op je kleine vriend of vriendinnetje zou ik je daarom aanraden om de site even goed door te lezen en mijn video’s te bekijken waarin ik veel tips geef.

Update: 1-11-2022
Ik heb vandaag in totaal 7 kleintjes geteld. 5 wildkleuren, 1 Mandarijn en 1 Camel

Update: 02-22-2022
Nou ik ben vandaag creatief geweest en heb een mooie ren voor de jongen gemaakt. Straks als ze oud genoeg zijn mogen ze hier lekker in rondstruinen. (Foto 2 hieronder te zien van de ren)

Update: 05-11-2022
De kleintjes groeien mooi! Ik heb vandaag de eerste uitgebreide gezondheidscontrole kunnen uitvoeren en meteen de geslachten kunnen bekijken. Ik dacht dat één van de hamstertjes een Cameltje was, zo leek het een beetje op de eerste foto, maar het blijkt toch een Mandarijn en aan het stipje op het hoofdje te zien zelfs een Merle. We wachten de verdere kleurontwikkelingen af. Uiteraard heb ik ook foto’s gemaakt 🙂

Update: 10-11-2022
De kleintjes zijn bijna groot genoeg om bij papa en mama weg te gaan en dat betekend dat ze naar de “kinderopvang” kunnen. Ik heb hieronder een foto staan van de kinderopvang 😀 Nu begint de socialisatie pas echt! Hier zal ik de komende 14 dagen actief mee bezig zijn.

Huisvesting en voeding

VOEDING: Alle hamstertjes krijgen bij mij de voeding van Bunny Nature DwerghamsterDroom Expert. Dit is een volledige voeding die aan de specifieke voedingsbehoefte van de dieren voldoet. Zowel de mama als ook de jongen krijgen van mij een extra aanvulling op deze voeding in de vorm van gedroogde meelwormen (dierlijke eiwitten). Zowel jonge dieren tot een leeftijd van 12 weken als ook drachtige en zogende dieren hebben een hogere behoefte aan dierlijke eiwitten nodig. Als snackje geef ik zowel papa, mama als de kleintjes verschillende soorten gedroogde oogst, zoals een Dari Kolf, Lijnzaad Vlas e.d.

DRINKFLES EN WATERBAKJE: De hamstertjes drinken bij mij uit een Ferplast Sippy Drinkflesje. De jongen krijgen de eerste tijd een klein wit waterbakje ernaast, waar ze eenvoudig uit kunnen drinken en leren langzaam a zeker uit een drinkflesje te drinken.

Papa en mama wonen samen in een verblijf van 100 x 40 cm gevuld met een mix van Katoen & Houtvezel. Mama heeft haar nestje onder een Kurk Plaat gemaakt. Als nestmateriaal gebruik ik deze keer Paper Shawings en mos.

Nest C12 Kleur Geslacht
1 Wildkleur Mannetje
2 Wildkleur Mannetje
3 Wildkleur Mannetje
4 Merle Wildkleur Vrouwtje
5 Wildkleur Vrouwtje
6 Mandarijn Vrouwtje
7 Mandarijn Vrouwtje

Hamstertje Reserveren?

Neem een kijkje op de te koop pagina voor een actueel nest aanbod.


Ontdek meer van De Russische Dwerghamster

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geef een reactie