Huisvesting

Huisjes voor Syrische Hamsters

Als jij een trotse bezitter bent van een Syrische Hamster dan zul je de frustratie vast en zeker herkennen. Je wilt GEWON een huisje voor je Syrische Hamster…. maar dat blijkt in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan….

Een Hamsterhuisje = een dwerghamsterhuisje

Als je bij de meeste winkels kijkt naar hamsterhuisjes dan zul je merken dat de huisjes stuk voor stuk allemaal enkel en alleen geschikt zijn voor dwerghamsters. De meeste hamsterhuisjes worden in China gemaakt… zullen de hamsters daar kleiner zijn?

In ieder geval de hamsterhuisjes zijn allemaal dwerghamster formaat. De fabrikanten zijn niet meegegaan met de tijd wat dit betreft. Toen ik als klein meisje mijn eerste hamster kreeg, was ik vijf en ik kreeg een Syrische Hamster. Ik weet nog dat deze in mijn hand paste…Nou dat hoef je tegenwoordig niet meer te proberen :p Een meisje van vijf heeft tegenwoordig bijna drie handen nodig om een Syrische Hamster vast te houden.

Spieken bij de Cavia

Wil je dus een hamsterhuisjes voor je hamster -> Lees Goudhamster/Syrische Hamster dan zul je in de meeste gevallen echt een kijkje moeten nemen bij de Cavia’s. Ja je hoort het goed! De meeste Cavia huizen zijn namelijk prima geschikt voor Syrische Hamsters. Je zult er alleen niet zo snel naar kijken.

Jammer want de gezelligheid mist

Het is vaak wel zuur hoor. Dan zit je naar een schitterend hamsterhuisje te kijken, met allerlei toeters en bellen zoals deze bijvoorbeeld…

hamsterhuisje

… maar die is helaas alleen voor een dwerghamster geschikt. Voor een Syrische Hamster komt me meestal uit op zoiets

hamster hoekhuis

Ook geen drama natuurlijk, maar je ziet wel duidelijk verschil tussen de huisjes. De hamsterhuisjes zijn gezellig en speels en de cavia huizen zijn rustiger. Dat is natuurlijk ook wel logisch. Er zit veel verschil tussen Hamsters en Cavia’s. Als ze de dwerghamsterhuisjes nou eens een slag groter zouden maken…. dan was het probleem opgelost.

Ze zijn er wel

Ik krijg veel vragen naar welke huisjes geschikt zijn voor een Syrische Hamster e waar je ze kunt vinden. Bij DRD Knaagdierwinkel kun je al een groot aantal Syrische Hamster huisjes vinden. Onder elk huisje staat aangegeven voor welke diersoort het huisje geschikt is. Sommige Cavia huisjes zijn ook al standaard bij de hamster huisjes gezet. Met de tijd euh groei mee gaan noemen we dat 😛

Geef een reactie

Ontdek meer van De Russische Dwerghamster

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder