DOVE

De kleurslag Dove is bij de Russische Dwerghamster de combinatie tussen een  zwarte Russische Dwerghamster en een Geel wildkleur. Het is een mooie bruine kleur. De dwerghamsters hebben rode ogen. Het gaat hier om een hybride kleur van de Russische Dwerghamster. Deze kleur komt in het wild dus niet voor. Hybride wil zeggen dat het geen natuurlijke kleurslag van de Russische Dwerghamster is, maar een kruising tussen Campbelli en Russische Dwerghamster. Genetische code aapp. Het is een recessieve kleur.

Pink-eyed dilution
Deze mutatie komt bij de Campbelli Dwerghamster weg en zorgt er eigenlijk voor dat het zwarte pigment wordt onttrokken. Hierdoor hebben de dieren rode ogen. De genetische code is pp.

Russische Dwerghamster in de kleur DoveKenmerken

  • Dekkleur: donker bruin
  • Buikkleur: donker bruin
  • Aalstreep: donker bruin (bijna niet zichtbaar)
  • Driebogenlijn: donker bruin (bijna niet zichtbaar)
  • Ogen: heel donker rood bijna zwart
  • Oren: lichter

Russische Dwerghamsters in de kleur Dove hebben een bruin dekje en zijkanten. De karakteristieke aalstreep en driebobenlijn zijn bijna niet zichtbaar. De dwerghamsters hebben rode ogen en lichte pootjes. Op de buik hebben ze vaak een witte vlek. Deze vlek kan verschuiven tussen de kin, het kontje en het midden van de buik en soms is de vlek verspreid over de gehele buik.

Russische Dwerghamste rin de kleur DoveRussische Dwerghamsters in de kleur Dove worden niet zo heel veel meer gefokt. De hybride kleurslagen van de Russische Dwerghamster zijn niet in alle landen welkom. In Duitsland zijn hybride kleuren bijvoorbeeld uit ten boze en absoluut niet gewenst.

Parkinson bij de zwarte en zwart gerelateerde kleuren Russische dwerghamster – Conclusie na bestudering gemelde hamsters

Parkinson bij de zwarte en zwart gerelateerde kleuren Russische dwerghamster – Conclusie na bestudering gemelde hamsters

Trillende Hamsters Parkinson


Ontdek meer van De Russische Dwerghamster

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.