Geen categorieVerzorgingVoortplanting

Baby Hamters tam maken

Ik heb al vaker verteld over hoe ik een hamster tam maak, maar het daadwerkelijk zien is natuurlijk een heel ander verhaal. Ik was bezig met de jonge hamstertjes en per toeval begon één van de jongen tegen mij te krijsen. Ik heb de camera erbij gepakt en heb het opgenomen.

De hamsters worden natuurlijk kaal en blind geboren. Ze zijn hulpeloos en kunnen kennen alleen hun ouders.

SOCIALISATIE BIJ RATTEN

Hamsters tam maken gaat op een geheel eigen wijze. Wel is het leuk om een vergelijking te maken met het tam maken van ratten. Al is het gedrag van hamsters anders. Bij Ratten fokkers worden de rittens (baby ratten worden rittens genoemd) al vanaf dat moment opgepakt en vastgehouden. Daar is zeker wel iets voor te zeggen, maar de band die je hebt met een rat en met een dwerghamster is heel anders. Dwerghamsters gedragen zich een stuk instinctiever en kunnen daardoor sneller een nest gaan ruimen (opeten) als ze een andere geur ruiken. Om die reden begin ik de socialisatie pas later.

HET PROCES VAN HAMSTERS TAM MAKEN

In deze video kun je zien hoe ik de jonge hamsters tam maak. Wat deze video ongelofelijk mooi laat zien is hoe de dieren “instinctief” op onze handen reageren. Dit is werkelijk een eerste reactie van de hamster op de hand. Het ene hamstertjes zal iets minder heftig reageren dan de andere. Ze zijn allemaal bang voor de hand in het begin en dat is natuurlijk heel begrijpelijk, want hun wereld gaat niet verder dan het nest en hun ouders. Alles wat nieuw is is eng, zeker voor prooidieren zoals hamsters.

HULP NODIG BIJ HET TAM MAKEN VAN JE HAMSTER?

Heb je hulp nodig bij het tam maken van je hamster of heb je vragen hierover? Stel ze dan op ons Hammie Hamsterforum.

HAMSTERS TAM MAKEN IN BEELD

Kijk maar eens mee hoe ik de hamsters tam maak.


Ontdek meer van De Russische Dwerghamster

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Een gedachte over “Baby Hamters tam maken

  • Ik ben bang als ze zo gillen dat ze dan bijten? Ik zie nu in het filmpje dat deze dat niet doet maar dat is wel goed mogelijk toch?

    Beantwoorden

Geef een reactie