BLUE FAWN

Blue Fawn Russische Dwerghamster, blue fawn dwerghamsterDe Blue Fawn dwerghamster ontstaat door de combinatie van de volgende twee kleuren: Blauw wildkleur en Geel wildkleur. De genetische code van deze kleur is: “ddpp”. Blauw wildkleur is een zuivere kleur van de russische dwerghamster, maar geel wildkleur is dat niet. Geel wildkleur is een hybride kleur die vanuit de Campbelli Dweghamster is komen overwaaien. Daarnee is Blue Fawn een hybride kleur van de Russische Dwerghamster.

De Blue Fawn Dwerghamster lijkt qua kleur veel op de Geel Wildkleur Dwerghamster. Alleen heeft de Blue Fawn zoals de naam al doet vermoeden iets meer blauw in de kleur. Bij deze kleurslag kun je een soort van blauwe waas over de dekkleur waarnemen. Deze Blue Fawn wordt ook wel “Geel Violet” genoemd. De ogen van de Blue Fawn Dwerghamster zijn rood. Je kunt de rode ogen al heel vroeg zien, zelfs als de oogjes nog dicht zitten is het onderscheid tussen zwarte en rode ogen al goed te zien.

PINK-EYED DILUTION

Deze mutatie komt bij de Campbelli Dwerghamster weg en zorgt er eigenlijk voor dat het zwarte pigment wordt ontrokken. Hierdoor hebben de dieren rode ogen. De genetische code is “pp”.

KENMERKEN VAN DE BLUE FAWN DWERGHAMSTER

  • Dekkleur: wit met een lichte, gelijkmatige ticking
  • Buikkleur: wit
  • Aalstreep: blauw/grijs
  • Driebogenlijn: licht afgetekend
  • Ogen: rood
  • Oren: licht

BLUE FAWN IN WINTERVACHT

Ook Blue Fawn kan in wintervacht gaan. Dit is een echte Russische Dwerghamster eigenschap. Toch kunnen hybride dieren ook in wintervacht gaan. Deze eigenschap wordt dan goed overgenomen. Niet alle hybride kleuren kunnen een wintervacht krijgen. Russisch Blauw en Zwart krijgen deze niet.

blue fawn merle russische dwerghamster, blue fawn dwerghamsterBLUE FAWN MERLE DWERGHAMSTER

De Blue Fawn dwerghamster kan ook gecombineerd worden met andere tekeningen, zoals de Merle. Op de foto rechts zien we een Blue Fawn Merle dwerghamster.


Ontdek meer van De Russische Dwerghamster

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.