KOPPELS

koppels russische dwerghamster

Op deze pagina stel ik jullie graag voor aan onze hamstertjes. Allereerst de vrouwtjes en daarna de mannetjes. De hamstertjes worden op deze pagina op geslacht gescheiden, maar in de hamsterkamer wonen ze allemaal in koppels bij elkaar. Ik ben voorstander van het vormen van levenslange koppels mits dit goed gaat. De dieren leven dan hun hele leven met dezelfde partner.

VROUWTJES

mellow russische dwerghamster

Naam: Mellow (H5)
Geslacht: Vrouwtje
Geboren: Juni 2021
Lijn: NL
Kleur: Wildkleur
Karakter: Mellow is een Russische Dwerghamster in de kleur wildkleur. Ze heeft een prachtig kontje en dat mag iedereen zien, zodra de camera tevoorschijn komt, draait ze zich meteen om. Plankenkoorts, cameravrees? Het is een lief vrouwtje die zich graag laat oppakken, ze is heel nieuwsgierig en actief. Dit zijn trouwens eigenschappen die je vaak terug zult lezen bij vrouwtjes, want actief, nieuwsgierig en ondernemend zijn ze eigenlijk bijna allemaal.  Mellow is wildkleur, dit is de natuurlijke kleur van de Russische Dwerghamster en zal daarom vaak bij te zien zijn.


amber russische dwerghamster merleNaam: Amber (H2)
Geslacht: Vrouwtje
Geboren: Juni 2021
Lijn: NL
Kleur: Merle Blauw Wildkleur
Karakter: Amber is een Russische Dwerghamster in de kleur Merle . Merle is een tekening die gecombineerd kan worden met andere kleuren.

Amber is een lief en rustig vrouwtje. Ze is van jongs af aan goed gesocialiseerd waardoor ze een mooi karakter heeft ontwikkeld met veel vertrouwen.


anna russische dwerghamster blauw wildkleurNaam: Anna (H2)
Geslacht: Vrouwtje
Geboren: Mei 2021
Lijn: NL
Kleur: Blauw Wildkleur
Karakter: Anne is een Russische Dwerghamster in de kleur Blauw wildkleur. Blauw wildkleur is een natuurlijke mutatie van de Russische Dwerghamster, dus een zuivere mutatie zonder tussenkomst van hybride fok. De kleur lijkt op wildkleur maar is lichter, er zit een verdunningsfactor in waardoor de kleur lichter wordt en blauwige waas krijgt, daarom noemen we het Blauw wildkleur.

Anna is ontzettend nieuwsgierig…. ze moet alles zien, bekijken, besnuffelen. Het is een actieve dame die overal op af loopt. Persoonlijk vind ik hamstertjes met dit karakter prachtig!

MANNETJES

orange mandarijn russische dwerghamsterNaam: Orange (H5)
Geslacht: Mannetje
Geboren: Juni 2020
Lijn: NL
Kleur: Mandarijn
Karakter: Orange is een Russische Dwerghamster in de kleur Mandarijn. Het is een ongelofelijk lief, zacht en rustig mannetje. Als je hem neerzet blijft hij letterlijk zo staan, je zou bijna denken dat het een knuffeltje is. Deze rust en zachtheid zal doorgegeven worden aan zijn jongen, daarom ben ik erg blij met een papa die deze karakter eigenschappen heeft. Zou je meer willen lezen over de kleurslag Mandarijn, kijk dan eens bij de kleuren. Het is zeker niet de makkelijkste kleur, deze moet met veel zorg en controle gefokt worden om problemen te voorkomen.


bos russische dwerghamster wildkleurNaam: Bos (H2)
Geslacht: Mannetje
Geboren: Mei 2020
Lijn: NL
Kleur: Wildkleur
Karakter: Bos is een ouder Russische Dwerghamster in de kleur wildkleur. Wildkleur is de standaard kleur van de Russische Dwerghamster, maar naar mijn mening ook de mooiste en rijkste kleur. De tekening is prachtig met de driebogenlijn en de aalstreep.

Bos is een haantje onder de hamsters, hij is heel stoer in zijn gedrag, maar wel heel actief en nieuwsgierig. Hij is een hele lieve papa die goed voor de jongen en de mama zorgt.

russische dwerghamste rmandairjn koppels