BACK 2 NATURE

Het is alweer even geleden dat ik ben begonnen met het gebruik van Back 2 Nature bodembedekking. Op 1 juni 2012 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de bodembedekking “Back 2 Nature“. Ik kende destijds eigenlijk alleen maar zaagsel en “Back 2 Nature” deed me in eerste instantie denken aan iets heel natuurlijks, mos, zand, hout… Want “Back 2 Nature” oftwel “terug naar de natuur” gaf mij een heel ander beeld van de bodembedekking 🙂

Omdat ik een fokker ben en vaak meerdere dieren in 1 verblijf hou was ik heel erg benieuwd hoe lang ik met 1 zak “Back 2 Nature” 30 Liter zou kunnen doen. Met zaagsel deed ik 1 week ongeveer, toen kwamen de plashoeken al. Dus ik hoopte op 2 weken of 2,5.

Tot mijn grote verbazing ging de bodembedekking een stuk langer mee, wel dik 4 weken en dat met 2 hamsters in een verblijf. Ik was destijds stom verbaasd weet ik nog. Wauw 4 weken het verblijf niet hoeven te verschonen, wat een tijdbesparing is dat!

back 2 nature
Back 2 Nature

back 2 nature

Leuk om te weten!

Ik doe nu gemiddeld 6 weken met 1 zak “Back 2 Nature” 30 liter. Daarbij vul ik c.a.7 verblijven. Dat komt dan neer op €2,15 per week. Dat is zelfs nog goedkoper dan zaagsel 🙂

Back 2 Nature

Back 2 Nature combineren

Daarna begon ik een beetje te spelen met de “Back 2 Nature” bodembedekking. De hamsters kunnen er namelijk geen holletjes in bouwen en ook niet echt heel goed in graven. Tegenwoordig probeer ik de “Back 2 Nature” bodembedekking te gebruiken als onderlaag. Ik vul het verblijf dan eerst met een laagje van ongeveer 5 a 6 cm “Back 2 Nature” en vervolgens doe ik daar nog een laag andere bodembedekking overheen.

back 2 nature met carefresh back 2 nature met carefresh back 2 nature met carefresh back 2 nature met carefresh

De bodembedekking die ik dan als toplaag gebruik verschilt per keer. De ene keer doe ik er hooi bovenop de andere keer hennepvezel of Carefresh. Ik merk dat mijn voorkeur meer uitgaat na een combinatie van bodembedekkers, dus eerste laag “Back 2 Nature”.

Wat ik ook doe is het verblijf opdelen, dus aan de ene kant bijvoorbeeld “Back 2 Nature” en aan de andere kant van het verblijf “Tumblefresh” of “Cotton Comfrot“. Deze verandering van inrichting en bodembedekking is ook weer leuk voor de hamstertjes, kunnen ze andere ondergronden ontdekken.

Gaat nog langer mee als…

Het leuke is dat als ik een tweede laag bodembedekking bovenop de “Back 2 Nature” doe, dan kan ik nog langer met 1 verschoonbeurt. Af en toe vraag ik me echt af wanneer ik nou moet verschonen, want voor het gevoel had het al lang moeten gebeuren, maar het ruikt nog niet, er zijn ook geen zichtbare plashoeken… heerlijk voor mij en lekker fris voor de hamsters 🙂


Ontdek meer van De Russische Dwerghamster

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.