TURKSE HAMSTER

De Turkse hamster heeft een pluizige vacht die meestal een combinatie is van grijze, bruine en witte tinten. Ze hebben grote, donkere ogen en kleine, ronde oren. Volwassen Turkse hamsters wegen meestal tussen de 100 en 150 gram en worden ongeveer 15 tot 20 centimeter lang, waardoor ze iets groter zijn dan de Syrische hamster maar kleiner dan de Russische dwerghamster.

Deze hamstersoort is inheems in delen van Turkije, Syrië en Iran, waar ze voornamelijk in droge, rotsachtige gebieden leven. Ze graven complexe gangenstelsels onder de grond, die dienen als nesten en schuilplaatsen. In het wild zijn Turkse hamsters voornamelijk nachtdieren, hoewel ze soms ook overdag actief kunnen zijn, afhankelijk van factoren zoals temperatuur en voedselbeschikbaarheid.

Net als andere hamsters zijn Turkse hamsters omnivoren, wat betekent dat ze zowel plantaardig als dierlijk materiaal eten. In het wild bestaat hun dieet voornamelijk uit zaden, granen, insecten en soms kleine gewervelde dieren.

Turkse hamsters zijn over het algemeen solitaire dieren en kunnen agressief zijn tegenover soortgenoten, vooral van hetzelfde geslacht. Het is belangrijk om ze apart te huisvesten om gevechten te voorkomen. Ze zijn vooral ’s nachts actief en brengen veel tijd door met graven en verkennen van hun omgeving.


Ontdek meer van De Russische Dwerghamster

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.