Geen categorieRoborovski Dwerghamster Blog

Twee nieuwe bewoners erbij De Roborovski Dwerghamsters

Ik heb me altijd verwonderd over de Roborovski Dwerghamsters. Deze kleine snelle beestjes met hun snorretjes lijken net geflipte opaatjes! Ik kan jullie vertellen dat we sinds deze maand twee geflipte opaatjes rijker zijn. Angel en Demon wonen sinds deze maand bij ons en ik ben echt heel benieuwd naar deze kleine propjes.

Ze kunnen niet stilzitten

Roborovski Dwerghamsters zijn vrij snel, maar het verschil met een jonge dwerghamster is eigenlijk niet zo groot. Jonge dwerghamsters kunnen ook heel snel zijn en de twee robo’s doen me daar eigenlijk wel aan denken. De twee zijn heel nieuwsgierig en komen ook vrij makkelijk op de hand, maar stilzitten ho maar 😮

Ik hou van foto’s maken en ik ben best wel wat wiebelkontjes gewend…. maar dit had ik niet kunnen voorspellen… man man van links naar rechts en weer terug. Ik heb zelfs een foto waar helemaal geen hamster in beeld is… dat is mij nog nooit overkomen, dus ik zal mijn strategie moeten aanpassen :p

roborovski dwerghamster angel

SOCIALE DIEREN

In tegenstelling tot Russische Dwerghamsters zijn Roborovski Dwerghamsters sociale dieren die je samen kunt houden. Dat is een hele leuke eigenschap omdat je de dieren kunt observeren in groepsverband, fascinerend vind ik dat!

Kortom er zullen in de toekomst nog meer updates volgen met betrekking tot Demon en Angel!

HUISVESTING VAN DE ROBOROVSKI DWERGHAMSTERS

Ik heb de Robo’s in een terrarium van 100 x 40 cm. Erg veel ruimte voor de kleintjes. Veel ruimte is niet altijd goed voor Roborovski Dwerghamsters omdat ze in een groter verblijf sneller ruzie kunnen krijgen.

Ik stel jullie graag voor aan Angel & Demon

5 gedachten over “Twee nieuwe bewoners erbij De Roborovski Dwerghamsters

 • bij foto’s maken de camera op sportstand ??? dan maak je een aantal opnames achter elkaar zal er vast wel 1 bij zitten die goed is hahahhahha

  Beantwoorden
  • Och ja de sportstand had ik inderdaad geprobeerd en dat werkt heel goed, maar ik kan de belichting niet veranderen bij de sportstand… dat kan ik alleen in de handmatige stand, maar dan moet ik even met de instellingen gaan vogelen, want ik heb echt wel een ander standje nodig voor deze vliegers 😀 :p

   Beantwoorden
 • Oh wat leuk!! Ik vind ze geweldig! Dat filmpje ook, te grappig.

  Beantwoorden
  • Dank je wel!! … en ze zijn zo snel :p

   Beantwoorden
 • Hoe is het ondertussen met het Robo koppeltje? Nog geen ukjes?

  Beantwoorden

Geef een reactie

error: Content is protected !!

Ontdek meer van De Russische Dwerghamster

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder