Gerbilscaping de Gerbils krijgen natuurlijke inrichting

Ik ben weer druk bezig geweest met het Gerbil Verblijf… en als ik zeg druk dan bedoel ik ook echt druk… 😮 Ik ben maar liefst drie uur bezig geweest om het verblijf in te richten. Dat had er deels mee te maken dat ik nieuwe bodembedekking heb uitgeprobeerd, namelijk de Humus Kokosvezel. Dat is niet bepaald bodembedekker die je open maakt en in het verblijf strooit. Maar daarover een andere keer meer.

NATUURLIJKE GERBIL INRICHTING

Gerbils zijn woestijn dieren dus heb ik het verblijf in jungle look gedaan… ze zullen wel gedacht hebben “waar zijn wij beland?” haha Ik heb de bodem bedekt met Trixie Kokos Humus. Heel erg leuke bodembedekker omdat het fluffy is en de gangen blijven echt mooi intact. Ik weet nog niet hoe het gaat met de urine en de geur, maar bij Gerbils maak ik me er niet zoveel zorgen over omdat Gerbils in het algemeen helemaal niet ruiken.

MOS

Verder heb ik natuurlijk de Trixie Mos gebruikt… ik ben echt fan van het mos, het ziet er super leuk uit!

HUISJE

Een houten huisje mag niet ontbreken want die vinden de dames ook erg leuk. Ze hebben al meerder ingangen erbij gemaakt en ze slapen er graag in. Ik vind het niet erg als ze het huisje zelf verbouwen. Het is goed voor de tandjes en zo kunnen ze ook een beetje hun energie kwijt.

gerbil verblijf natuurlijk

PLANTJE

Zoals jullie kunnen zien heb ik een plantje erbij gezet. Ik kwam het plantje bij ons in een tuincentrum tegen. Het is een plantje dat veilig is voor knaagdieren, dus ik ben heel benieuwd wat daar van over blijft :p Het staat wel heel leuk! De dames rennen er ook graag doorheen haha zo leuk om te zien.

CORBO

Verder heb ik een pleintje van corbo fijn gemaakt met een paadje omhoog het heuveltje op. De lichte kleur van de corbo steekt mooi af aan de bruine en groene tinten va de kokos en het mos.

gerbilscaping gerbil verblijf inrichten

ZANDBAKJE

Als zandbakje gebruik ik de Auratus Cup 10 cm. Deze die i heb is ruim genoeg voor 1 gerbil, ze kunnen er dus niet met z’n tweetjes tegelijk in. De cup is mooi diep waardoor het zand ook echt in de cup blijft en dat vind ik wel een voordeel. Anders had ik een andere dichte zandbak moeten opzoeken en deze is mooi natuurlijk.

ZAND

In het zandbakje heb ik chinchillazand van het merk Witte Molen. Ik wissel eigenlijk af tussen de Supreme badzand en de Witte Molen badzand. Voordeel van de Witte Molen is dat ik veel langer met de zak kan, die is namelijk 3 kg en in vergelijking met de supreme wat goedkoper 🙂

DRINKFLES

Je gelooft het niet… maar ik gebruik met succes de Ferplast Sippy drinkfles voor de Gerbil dames. Ze hebben nog nooit aan het flesje geknaagd!! Ik ervaar dit als een compliment naar mezelf toe… want waarschijnlijk hebben ze andere dingen te doen die leuker zijn en dat is maar goed ook haha

VOER

… en natuurlijk een beetje voer boven aan de heuvel gelegd. Ik leg het soms ergens op een hoger plekje of ik strooi het rond. Dat verschilt ook een beetje met de inrichting van het verblijf.

THE MAKING OF

Voor iedereen die mijn harde arbeid wil zien… here’s the movie!

Geef een reactie