Gerbil Verblijf Inrichten!

MIJN GERBILS

Dat ik hamstertjes heb wisten jullie natuurlijk al, maar wist je dat ik ook Gerbils heb? Echt! De twee Gerbil zusjes “Venus” en “Neptunus” wonen sinds april 2018 bij ons. Het zijn twee super leuk actieve dames die uiteraard de leukste capriolen uit halen. Ik heb ze op Exoknaag bij een Gerbilfokker gekocht. De Fokker van de twee dames is Gerbil Fokkerij Carpe Diem.

GERBILVERBLIJF INRICHTEN

In het onderstaande filmpje laat ik jullie zien hoe ik het Gerbil verblijf heb ingericht. Ik verander bij elke verschoonbeurt het verblijf van de dieren en zorg voor veel variatie. Dit was de eerste inrichting en ik heb het bewust wat rustiger gehouden. Uiteraard hebben de dames zo hun eigen ideeën over het Gerbilverblijf en hebben ze na een week alles verbouwd haha

GERBIL BENODIGDHEDEN

Voor de mensen die zich afvragen wat ik allemaal heb gebruik? Onderstaande producten heb ik in deze video gebruikt. Het lijkt een hele waslijst maar als je het allemaal in het verblijf plaatste dan is het helemaal niet zoveel. Het leuke aan bijvoorbeeld de wilgenbruggen is dat je deze op heel veel verschillende manieren kunt gebruiken. Ze zijn niet duur, maar wel multi functioneel! Cotton N Cotton vind ik natuurlijk een fijne bodembedekking en ook voor de Gerbils heel leuk!

BRUIN VERKLEUREN DOOR COTTON N COTTON?

Ik heb gehoord dat Gerbils weleens bruin zijn gekleurd door de Cotton N Cotton tijdens shows, daarom gebruiken showfokkers geen Cotton N Cotton. Ik heb dit niet gezien bij mijn Gerbils. Ze wonen nu sinds april  op Cotton n Cottn en zijn niet verkleurd…. Ik weet wel dat er namaak merken te koop zijn… misschien dat het daaraan ligt?

GERBILS VERSCHONEN

Gerbils zijn woestijnratjes en leven van nature in woestijngebieden. Omdat zowel voer als water heel schaars is, is hun lichaam hierop aangepast. De dieren zijn heel zuinig met drinken en doen dit dan ook minder dan het gemiddelde knaagdier. Ze plassen daardoor ook minder en dat betekend voor ons minder vaak verschonen!

GERBILS HOUDEN VAN GRAVEN

Het zijn echte gravers en houden ervan om tunnels te graven. Ze vinden het heerlijk als hun bodembedekking hierop afgestemd is.  Goede bodembedekkers zijn bijvoorbeeld combinaties van houtvezel en hooi of Cotton en Houtvezel.

Ik zal regelmatig een video maken van de Gerbils en laten zien hoe ik het verblijf inricht en mocht jij leuke ideeën hebben plaats dan zeker je reactie hieronder! Inspiratie is altijd leuk!

3 gedachten over “Gerbil Verblijf Inrichten!

 • Wat leuk Marika!! Ik krijg zelf ook over ongeveer 2 weken 2 gerbil vriendjes. Ze krijgen een prachtig groot verblijf, door de fokker laten maken. Ik moet nog maar even uitvinden wat ze het fijnst vinden qua bodembedekking. Heb nu een combi van Cotton N Cotton, Care Fresh (wit en naturel gemengd) en Tumblefresh. Dit heb ik ook voor mijn Rusje in huis. Maar ja, gerbils zijn natuurlijk weer heel anders dan Rusjes.
  Ik zie dat jij geen molentje gebruikt. Heb je daar een reden voor? Gewoon even benieuwd hoor 🙂

  Groetjes,
  Ilja

  Beantwoorden
  • Oh wat leuk!! Mannetjes? Ze zijn zo leuk!! Echt heel anders dan Russische Dwerghamsters… ook veel sneller haha.
   Combi van Carefresh is ook wel leuk, ga ik de volgende keer ook proberen, maar ik hoef het verblijf nog niet te verschonen. Het ziet er nu al wel heel anders uit ze hebben echt alles omgeploegd haha

   Het loopradje moest ik nog kopen. Ik twijfelde heel erg welke ik zal doen… ik heb natuurlijk mijn Forest favoriet, maar wist niet of ik deze ook voor de Gerbils wilde gebruiken. Ik heb daarom eerst de basis inrichting gedaan en ben even voor het verblijf gaan zitten om inspiratie op te doen. Ik kwam uiteindelijk op een loopradje uit dat een complete flop bleek te zijn 😮 haha Daar zal ik binnenkort ook een vlog & blog van maken 😛

   Beantwoorden
   • Ja twee lilac mannetjes. Ik kan niet wachten! Het lijken me zulke grappige lieve beestjes.
    Ik hoorde inderdaad ook dat ze alles omploegen in het verblijf. Leuk hoor! Wij alles leuk inrichten en zij maken er een wildernis van. Geweldig toch…..zo hoort het 🙂

    Ik heb dat metalen loopwiel van Trixie (in allerlei kleuren verkrijgbaar) gekocht. Kijken of het wat is. Voor m’n Rusje heb ik ook de Forest en daar ben ik heel blij mee, maar omdat de gerbils zo enorm knagen dacht ik dat de metalen versie een beter idee zou zijn. Even kijken hoe het bevalt.

    Geniet van je lieve Venus en Neptunus!

    Ik hou de vlogs en blogs in de gaten 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie