Gedroogde visjes & sprinkhanen & gedroogd fruit voor de dwerghamsters

Natuurlijk probeer ik heel vaak nieuwe snacks uit.. zo ook deze keer. Ik koop het liefst elke keer wat anders en selecteer dan dan weer mijn favorieten uit… of beter gezegd de favorieten van de dieren! Voor iedereen die niet wil lezen heb ik ook een filmpje gemaakt met de nieuwe snacks waarin ik ze ook laat zien 😉

NATUURLIJKE HAMSTER SNACKS

Zoals jullie waarschijnlijk al weten ben ik fan van natuurlijke snacks. Als je nog kunt zien wat het geweest is dan is het goed. Een besje is een besje en een visje is een visje. Het liefst zo min mogelijk toevoegingen graag! 🙂

Hamsters en knaagdieren in het algemeen, houden wel van fruit omdat het een snelle energie bron is door de natuurlijke suikers. Fruit komt soms negatief in beeld als het gaat om de suikers. In fruit zitten namelijk natuurlijke suikers. Als we de dieren enkel de sap uit fruit zouden geven dan zou dat ongezond zijn. De dieren zouden dan namelijk enkel de suikers binnen krijgen en niet de vezels. Hetgeen fruit in balans brengt zijn de aanwezige vezels. Door niet alleen het sap te nemen, maar het hele stuk fruit krijgt het dier ook de vezels binnen en dat is belangrijk.

Ik heb qua natuurlijke snacks deze keer het volgende meegenomen:

 1. Gedroogde Ananas blokjes
  De gedroogde ananas blokjes vallen goed in de smaak bij de hamsters! Ik ga de blokjes af en toe door het voer doen of als traktatie gebruiken.
 2. Gedroogde Papaya blokjes
  Hetzelfde als de ananas blokjes al heb ik het idee dat de ananas iets beter in de smaak val.
 3. Goij Bessen
  Van nature rijk aan vitamine C. Nu kunnen hamsters zelf vitamine c aanmaken, toch kan het geen kwaad om wat extra binnen te krijgen. Met name voor jonge, drachtige, zogende, oude en zwakke dieren kan het voordelig zijn. Door stress wordt vitamine c afgebroken, dus dieren die stress hebben (reizen, verhuizen, dokter) kunnen baat hebben bij extra vitamine c.

INSECTEN VOOR HAMSTERS

OK ik kan begrijpen dat je hier geen fan van bent… was ik ook niet :p Maar de hamsters vinden het echt lekker! Ik heb mijn dieren tot nu toe altijd gedroogde meelwormen gegeven, dat vinden ze echt heerlijk. Nu ben ik ze af en toe ook gedroogde insecten aan het geven. Als je nu trouwens lachend achter je scherm zit… er zijn tegenwoordig ook insecten voor menselijke consumptie te koop. In de supermarkt kun je met gemak een broodje meelworm kopen 😮 Voor mij een verschrikking, maar in Azië weten ze niet beter haha 😀 Misschien ooit.

OK maar terugkomend op de insecten ik heb het volgende bij me:

 1. Gedroogde Sprinkhanen
  Best apart om een potje vol sprinkhaantjes te zien… alles voor de dieren… De hamsters moesten eerst even kijken wat het nou was! Vervolgens kan het knabbelen beginnen. Een sprinkhaan is voor een dwerghamstertje wel een hele hap! Syrische Hamsters hebben het niet zo op insecten lijkt het… tenminste die van mij niet :p
 2. Gedroogde Krekels
  Gekocht…. maar zoek geraakt… wordt vervolgd!
 3. Gedroogde visjes
  Dit is wel een hele bijzondere, vis voor je hamster! Lach maar! haha Het is heel gezond 🙂 In vis zit omega 3 en dat is een gezonde vet soort voor mens en dier. Een visje is echter wel een hele hap voor een hamstertje. Ik breek ze dan even doormidden 😮

VERSELE LAGA CROCK COMPLEET

De crock complete snacks worden door de dwerghamsters wat minder goed gegeten. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat ze vrij groot zijn voor een snack 😉 De hamstertjes knabbel er wel aan, maar gaan er niet zo enthousiast mee aan de slag als de Ratten of Konijnen.

Een gedachte over “Gedroogde visjes & sprinkhanen & gedroogd fruit voor de dwerghamsters

Geef een reactie