De “White Room”

We hadden natuurlijk al een “Green Room” en daar komt nu ook een “White Room” bij. De “White Room” wordt de kamer van de fokkoppeltjes. De dieren komen allemaal in 100 x 40 cm terrariums te zitten. Ik heb in totaal ruimte gemaakt voor 24 terrariums. Er is gedacht aan nog meer buiten licht, een speciaal ventilatie systeem, ruime terrariums en professionele terrarium stellingen. Kortom een professionele kamer voor de hamstertjes voorzien van alle gemakken!

Waarom de verhuizing?

De huidige hamsterkamer brengt beperkingen met zich mee waar ik al een poosje tegenaan liep. De kamer is vrij klein, waardoor bezoek meenemen dat op kraamvisite komt lastig is. De verblijven kunnen enkel vanaf de bovenkant geopend worden en doordat de planken dicht op elkaar zitten kom ik er lastig bij. Meer licht (van buiten), grotere terrariums en meer ruimte dat waren mijn wensen. Ik heb besloten dat het nu eens tijd werd om deze te verwezenlijken 😀

hamsterkamer

Met pensioen in de Green Room

De Green Room blijft gewoon bestaan. Hamstertjes die met pensioen gaan, die niet meer fokken, komen in de Green Room te wonen. Ook zal ik mijn vlogjes vanuit de Green Room blijven doen en zullen er altijd dieren in blijven wonen. Echter zal de actieve fokkerij verhuizen. De Green Room zal meer gebruikt worden voor “testjes” die ik nu niet kan doen. Omdat er geen (fok)koppeltjes meer in de Green Room wonen kan ik de verblijven “bijzonder” inrichten. Dit kan niet als de dieren in koppels leven en jongen krijgen. Het verblijf moet dan op een aangepaste/veilige manier ingericht worden. Ik wilde namelijk altijd nog een keer een testje over doen waarbij ik het verblijf helemaal vul met natuurlijke aarde. Dit heb ik al eens eerder gedaan en dat is prachtig om te zien. Het instinct van de dieren neemt het over en je ziet ze nooit meer :p De gangen die ze maken en het verschil in gedrag is heel bijzonder om te zien.

hamsterkamer

Meer tijd en aandacht voor de hamsters

Doordat de dieren op dezelfde locatie komen te staan waar ik zelf ook werk, ben ik 6 dagen in de week 8 uur per dag bij de dieren aanwezig en kan ik ze nog veel meer aandacht geven. Daarnaast kan kraamvisite bij wijze van elke dag langskomen en kan ik veel meer foto’s en video’s maken voor de mensen die op hun kleintje wachten, want wachten duurt veel korter als er VEEL updates volgen 😀

Voorlichting over hamsters

Ook ga ik in samenwerking met o.a. scholen en bedrijven voorlichting geven over deze dieren, dus leuk leuk leuk!

Ik ga niet te veel verklappen…. een tipje van de sluiter zie je in de volgende video 😉

Geef een reactie