D10 Dwerghamster Nestje

Papa Mandarijn x Mama Merle Wildkleur

scape hamsters
De verblijven van de koppeltjes zijn 100 x 40 cm en allemaal op een natuurlijke manier ingericht.

Het D10 Dwerghamster Nestje is geboren op 22 mei 2022. De dwerghamstertjes mogen vanaf woensdag 01-07-2022 het nestje verlaten en met hun nieuwe baasjes mee. Op deze pagina zal ik regelmatig een update plaatsen met nieuws, foto’s en video’s van de kleine dwerghamstertjes. Zo kun je meekijken hoe de kleintjes opgroeien en duurt het wachten minder lang. Ook deel ik updates op mijn facebookpagina, dus zeker volgen!

Huisvesting en voeding

De hamstertjes krijgen Bunny Nature DwerghamsterDroom Expert en het verblijfje is gevuld met een mix van Katoen & Houtvezel en Hooi. Deze twee bodembedekkers heb ik met elkaar vermengd voor een fluffy effect. Mama heeft haar nestje in een ruim houten iglo huis gemaakt. Als nestmateriaal gebruik ik deze keer een beetje hooi, mos en wc papier. De mama krijgt een aanvulling op de voeding in de vorm van eiwitten en zodra de jongen zelfstandig eten krijgen ook zij een eiwitrijke aanvulling voor een optimale groei ondersteuning. Als snackje geef ik zowel papa, mama als de kleintjes verschillende soorten gedroogde oogst, zoals een Dari Kolf, Lijnzaad Vlas e.d.

De jongen blijven de eerste 10 dagen bij mama in het nestje en vanaf de 10e dag beginnen ze een beetje uit het nestje te kruipen. Vanaf dat moment worden ze regelmatig in handen gehouden en begint de socialisatie. Al worden de dieren dus van jongs af aan in houden gehouden en gesocialiseerd het blijven wel hamstertjes. Lees je dus goed in het gedrag van de Russische Dwerghamster om te bepalen of dit echt het huisdier is voor jou of je kindje. De socialisatie begint bij mij, maar moet worden overgenomen door jou 🙂 Tijdens het wachten op je kleine vriend of vriendinnetje zou ik je daarom aanraden om de site even goed door te lezen en mijn video’s te bekijken waarin ik veel tips geef.

Hamstertje Reserveren?

Neem een kijkje op de te koop pagina voor een actueel nest aanbod.

Geef een reactie