Chinchilla’s tam maken in de ren

Zoals jullie weten heb ik twee chinchilla’s. Ik ben echt dol op die twee! Ze zijn zo leuk, maar waarom zijn ze zo leuk? Ten eerste vind ik het mooi dat de dieren zo mens gericht zijn. Ja, ze zijn wel schuw, maar wel mensgericht. Eenmaal aan hun baasje gewend zijn ze deze echt trouw. Maar voordat je daar bent moet je wel het één en ander voor elkaar krijgen. Het meeste werk is het winnen van het vertrouwen van de dieren. De aanpak met Chinchilla’s is compleet anders dan die met hamsters. :p

Het is belangrijk dat de dieren aan je aanwezigheid wennen. Zodra ze je bij de kooi niet meer zo eng vinden kun je een stapje verder en de dieren uit de kooi laten, zodat ze ook uit de kooi aan je wennen. Dit heb ik gedaan met behulp van een konijnen ren. In de onderstaande video laat ik zien en leg ik uit hoe ik te werk ben gegaan met mijn twee boefjes 🙂

Een gedachte over “Chinchilla’s tam maken in de ren

  • Waar komt de chinchilla kooi vandaan? Heeft u misschien een link?

    Beantwoorden

Geef een reactie