Chinchilla tam maken

Je verwacht het niet, maar ik heb ook een plekje voor chinchilla’s op de website gemaakt. Ik heb naast mijn dwerghamstertjes natuurlijk ook andere knaagdieren, want zoals jullie weten ben ik groot fan van knagertjes :p

Gyzmo en Milky Way zijn de twee chinchilla’s en ze zijn echt heel erg leuk. Ik leer elke dag weer wat nieuws van ze. Het mooie aan de chinchilla’s vind ik wel de contactgerichtheid van de dieren. Ze herkennen hun verzorger, zijn vrij eenkennig en heel vrolijk. Dit zijn natuurlijk eigenschappen die je bij een dwerghamstertje in veel mindere mate terugziet.

Als het gaat om het tam maken van chinchilla’s deel ik, net als bij de hamstertjes, mijn ervaringen graag! Chinchilla’s zijn bijzonder schuwe dieren…. hamsters zijn schuw, maar chinchilla’s kunnen er pas echt wat van 😮 De methode die ik bij hamsters gebruik om ze tam te maken werkt bij chinchilla’s niet. Doe maar eens pootje over met een chinchilla :p Dat gaat niet lukken, dus een hele andere aanpak is hier nodig. In de volgende video vertel en laat ik zien hoe ik de dieren aan mij laat wennen en hoe ik ze uiteindelijk tam maak. Ik maak hierbij gebruik van de natuurlijke nieuwsgierigheid van de dieren en hun eetlust 😀


2 gedachten over “Chinchilla tam maken

Geef een reactie