C9 Dwerghamster Nestje 21-08-2021

Gereserveerd: 3 van 3

Mandarijn x Wildkleur

Het C9 Dwerghamster Nestje is geboren op 21-08-2021 en de dwerghamstertjes mogen vanaf 29-09-2021 het nestje verlaten en met hun nieuwe baasjes mee. Op deze pagina zal ik regelmatig een update plaatsen met nieuws, foto’s en video’s van de kleine dwerghamstertjes. Zo kun je meekijken hoe de kleintjes opgroeien en duurt het wachten minder lang. Ook deel ik updates op mijn facebookpagina, dus zeker volgen!

Huisvesting en voeding

De hamstertjes krijgen Bunny Nature DwerghamsterDroom Expert en het verblijfje is gevuld met een mix van Katoen & Houtvezel en Hooi. Deze twee bodembedekkers heb ik met elkaar vermengd voor een fluffy effect. Mama heeft haar nestje in een ruim houten iglo huis gemaakt. Als nestmateriaal gebruik ik deze keer een beetje hooi, mos en wc papier. De mama krijgt een aanvulling op de voeding in de vorm van eiwitten en zodra de jongen zelfstandig eten krijgen ook zij een eiwitrijke aanvulling voor een optimale groei ondersteuning. Als snackje geef ik zowel papa, mama als de kleintjes verschillende soorten gedroogde oogst, zoals een Dari Kolf, Lijnzaad Vlas e.d.

De jongen blijven de eerste 10 dagen bij mama in het nestje en vanaf de 10e dag beginnen ze een beetje uit het nestje te kruipen. Vanaf dat moment worden ze regelmatig in handen gehouden en begint de socialisatie. Al worden de dieren dus van jongs af aan in houden gehouden en gesocialiseerd het blijven wel hamstertjes. Lees je dus goed in het gedrag van de Russische Dwerghamster om te bepalen of dit echt het huisdier is voor jou of je kindje. De socialisatie begint bij mij, maar moet worden overgenomen door jou 🙂 Tijdens het wachten op je kleine vriend of vriendinnetje zou ik je daarom aanraden om de site even goed door te lezen en mijn video’s te bekijken waarin ik veel tips geef.

25-08-2021 Update
Ik kan op dit moment helaas nog niets zien. Mama heeft haar nestje goed verstopt. De jongen zullen rond de 10e dag naar buiten komen en dan gaan we zien hoeveel het er zijn en welke kleuren en geslachten er zijn, dus nog even spannend.

26-08-2021 Update
Ik heb vandaag dan toch even kunnen spieken. Mama heeft haar nestje verplaatst naar het huisje en gelukkig maar, want een huisje is veel stabieler als nestje dan de bodembedekking. Nu hoef ik me in ieder geval geen zorgen meer te maken dat ze een kleintje ergens kwijt raakt. Ik heb 5 jongen geteld en zo te zien hebben we wildkleuren en Mandarijnen.

05-09-2021 Update
Ik heb enorm triest nieuws 🙁 Twee kleintjes hebben het helaas niet gered. Ik durf niet te zeggen wat de reden is geweest, misschien waren ze niet goed en heeft mama ze afgestoten, maar het kan ook zijn dat mama ze is kwijtgeraakt in de hoge bodembedekking 🙁

Reserveringslijst van het C9 Dwerghamster Nestje

Heb je nog vragen of zou je een hamstertje willen reserveren neem dan gerust contact op. Op de onderstaande lijst kun je zien of er nog dwerghamstertjes beschikbaar zijn. Als er “vrij” staat dan zijn er nog kleintjes beschikbaar die gereserveerd kunnen worden. Als overal een naam bij staat dan zijn alle jongen gereserveerd.

AantalKleurGeslachtBaasjeAfspraak
1MandarijnVrouwtjeLaura
2WildkleurMannetjeJan
3WildkleurMannetjeMarijke

Afspraak maken

Sta je op de reserveringslijst voor dit Nestje? Maak dan via onderstaande kalender een afhaal afspraak voor de kleine. De beschikbare tijden staan aangegeven in de kalender.

Geef een reactie