C10 Dwerghamster Nestje 01-11-2021

Papa Wildkleur (Bos) x Mama Merle Wildkleur (Amber)

scape hamsters
De verblijven van de koppeltjes zijn 100 x 40 cm en allemaal op een natuurlijke manier ingericht.

Het C10 Dwerghamster Nestje is geboren op ongeveer 01-11-2021. Ik zeg ongeveer omdat de hamstertjes bij mij in een groot verblijf wonen met veel bodembedekking en verstopplekjes, hierdoor merk ik het niet altijd meteen op wanneer er jongen zijn geboren, net als in de natuur eigenlijk.Β  De dwerghamstertjes mogen vanaf woensdag 06-12-2021 het nestje verlaten en met hun nieuwe baasjes mee. Op deze pagina zal ik regelmatig een update plaatsen met nieuws, foto’s en video’s van de kleine dwerghamstertjes. Zo kun je meekijken hoe de kleintjes opgroeien en duurt het wachten minder lang. Ook deel ik updates op mijn facebookpagina, dus zeker volgen!

Huisvesting en voeding

De hamstertjes krijgen Bunny Nature DwerghamsterDroom Expert en het verblijfje is gevuld met een mix van Katoen & Houtvezel en Hooi. Deze twee bodembedekkers heb ik met elkaar vermengd voor een fluffy effect. Mama heeft haar nestje in een ruim houten iglo huis gemaakt. Als nestmateriaal gebruik ik deze keer een beetje hooi, mos en wc papier. De mama krijgt een aanvulling op de voeding in de vorm van eiwitten en zodra de jongen zelfstandig eten krijgen ook zij een eiwitrijke aanvulling voor een optimale groei ondersteuning. Als snackje geef ik zowel papa, mama als de kleintjes verschillende soorten gedroogde oogst, zoals een Dari Kolf, Lijnzaad Vlas e.d.

De jongen blijven de eerste 10 dagen bij mama in het nestje en vanaf de 10e dag beginnen ze een beetje uit het nestje te kruipen. Vanaf dat moment worden ze regelmatig in handen gehouden en begint de socialisatie. Al worden de dieren dus van jongs af aan in houden gehouden en gesocialiseerd het blijven wel hamstertjes. Lees je dus goed in het gedrag van de Russische Dwerghamster om te bepalen of dit echt het huisdier is voor jou of je kindje. De socialisatie begint bij mij, maar moet worden overgenomen door jou πŸ™‚ Tijdens het wachten op je kleine vriend of vriendinnetje zou ik je daarom aanraden om de site even goed door te lezen en mijn video’s te bekijken waarin ik veel tips geef.

03-11-2021 Update
Ik hoorde de afgelopen dagen al wat piepjes langskomen, maar ik heb nog niets gezien… tot vandaag πŸ™‚

07-11-2021 Update
Wat zijn ze leuk! Ik heb de kleintjes vandaag echt even goed vast kunnen houden, zie video hieronder. We hebben allemaal wildkleurtjes en 1 merle wildkleur. Het zijn allemaal kereltjes en 1 meisje πŸ™‚

Hamstertje Reserveren?

Neem een kijkje op de te koop pagina voor een actueel aanbod van jongen.

5 gedachten over “C10 Dwerghamster Nestje 01-11-2021

 • Wil dolgraag een wildkleur rusje maar ik weet niet hoe ik contact kan maken

  Beantwoorden
   • Hier hetzelfde , ik zou graag in contact komen ivm een hamstertje ! Ik begrijp de codes van de kleuren niet op de website vandaar nog geen keuze kunnen maken en zou even willen brainstormen over het geslacht van het hamstertje ivm wat handig is voor een 7-jarig kind. Wellicht zijn mannetjes drukker dan vrouwtjes of juist andersom πŸ˜‰ Alvast dank!

    Beantwoorden
 • Hallo, wij hebben ook interesse in een dwerghamster. Zijn er nog vrij? En hoe zou ik in contact kunnen komen? bij “contact” staat geen contactformulier. Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 • Hi, wij zouden graag een ophaalafspraak willen maken. Dochterlief moet overdag wel naar school. Welke mongelijkheden zijn er na schooltijd?
  Alvast bedankt.
  Frits (gereserveerd via Daniele)

  Beantwoorden

Geef een reactie