SNACKS

Natuurlijk vinden Russische Dwerghamstertjes snacks zo nu en dan heerlijk, maar wat kun je ze allemaal geven? Naast het hamstervoer is het leuk om af en toe een hamster snack te geven. Russische Dwerghamsters zijn alles eters, maar dat betekend niet dat ze ook echt alles lekker vinden 🙂 Er zijn enkele dingen waar ze echt dol op zijn en die bij ons echt vaak terugkerende snackjes zijn.

SOORTEN HAMSTER SNACKS

Luzerne Mix

Luzerne Mix met pepermuntblad is lekker en bevat veel vezels. De rozenblaadjes dier erin zitten vallen ook erg goed in de smaak 😀

hamster luzerne, hamster snack


trosgierst en hamsters, hamster snackTrosgierst

Ze vinden het heerlijk! Je hebt meerdere soorten gierst. De Rode (Franse) Trosgierst en de Gele (Chinese) Trosgierst is het bekendste.

Je kunt deze twee trosgierst soorten ook probleemloos aan je Russische Dwerghamster geven. Ze eten de Rode Franse trosgierst trouwens wel iets beter dan de Chinese Trosgierst.


Tarwe Aren

Jeetje wat een geweldige snack is dit! Ik wilde de aren al een tijdje uitproberen en nu was het dan eindelijk zover :D Toen de hamstertjes de aren kregen gingen ze er meteen nieuwsgierig aan knabbelen, en toen ik vandaag keek was alles op :o

tarwe aren hamster, hamster snacks


Haver Mix

Als je deze lekkere snack eens van dichtbij bekijkt dan is ie prachtig. Ik ben erg van natuurlijke snacks, dus dit soort snacks vallen bij mij meteen in de smaak, nu nog de hamstertjes. Maar ook de hamsters stellen natuurlijke producten zeer op prijs. Dit komt dicht bij hun natuur en daarmee vertrouwd. De mix is lekker gevarieerd en brengt dus ook een stukje afwisseling met zich mee.

Onze hamstertjes eten het erg goed. Ik heb ze gisteren een klein handje gegeven en vandaag was alles opgepeuzeld :D


Gedroogde Meelwormen

Vergeet vooral de meelwormen niet, want daar zijn Russische Dwerghamsters echt dol op. Meelwormen zijn een bron van eiwitten en daarnaast een verantwoorde snack. Ik geef mijn hamstertjes om de paar dagen een paar gedroogde meelwormen en ze smullen er echt van. Meelwormen staan niet standaard op de menukaart van de Russische Dwerghamster. De dieren eten in de natuur vooral noten en zaden, maar een beestje is zo nu en dan een lekkere aanvulling op de voeding en draagt bij aan de eiwitbehoefte. Het is dus zeker niet een must om Dwerghamstertjes meelwormen te geven, bij een goede voeding met een eiwitgehalte van 15% of meer, krijgen ze genoeg binnen. Op het onderstaande filmpje zijn hamstertjes te zien die uitgebreid gedroogde meelwormen aan het eten zijn.


Eivoer

Voor zwakke, drachtige of zogende hamsters kun je ervoor kiezen ze bij te voeren met krachtvoer. Veel fokkers geven hiervoor “eivoer“. De hamsters vinden het heerlijk. Daarnaast ben je ervan verzeker dat het een natuurlijk product is. Het bevat geen schadelijke toevoegingen. Je kunt het eivoer het beste in een voerbakje aanbieden.