Theezakjes, kokos en karton het nieuwe nestmateriaal

Ik heb weer wat nieuws… theezakjes, kokos en karton…. Er komen steeds nieuwe  producten voor hamsters bij en deze keer mocht ik kennis maken met een nieuw soort nestmateriaal. De Joris No Smell N Animal Dream.

joris n animal dream

Op de bovenste afbeelding heb ik de drie bestanddelen van het nestmateriaal uit elkaar gehaald. Ik doe dit ook altijd met voer… maar dat is een stuk lastiger. Met deze drie soorten was het snel gepiept. Zoals je kunt zien is het nestmateriaal een mix van theezakjes, kokos en karton.

In de volgende video vertel ik wat meer over dit nieuwe nestmateriaal en laat ik zien hoe het eruit ziet:

Joris No Smell Animal N Dream als Nestmateriaal

Het idee achter de bodembedekking is dat de dieren kunnen kiezen tussen drie verschillende materialen en op verschillende manieren te werk kunnen gaan. De theezakjes zijn het zachtste van de drie. De dieren gebruiken deze dan ook als direct nestje. Het karton en de kokos bouwen ze als het waren om het zachte nestje heen als structuur. Het is best grappig om te zien hoe hamsters op verschillende manieren met verschillende materialen te werkt gaan. Bijzonder creatieve dieren zijn het!

Joris No Smell Animal N Dram Als Toplaag

Ik ben er ook achter gekomen dat je dit nestmateriaal ook heel leuk als toplaag kunt gebruiken. Een toplaag is eigenlijk een klein laagje van 3 tot 7 cm die je over de normale bodembedekking heen kunt leggen. Het idee van een toplaag is dat de dieren er doorheen kunnen kruipen. Een toplaag van dit materiaal geeft veel volume en maakt de bodemlaag zichtbaar hoger. Omdat hamsters vrij schuwe dieren zijn vinden ze het fijner om ergens doorheen te lopen dan open en bloot door de kooi te lopen. Je kunt het vergelijken met het lopen door gras of over tegels. Hamsters zouden 100% voor het lopen door het gras kiezen dan over de tegels omdat gras meer beschutting biedt. Hetzelfde geld voor de toplaag 😉

Geef een reactie