HAMSTERKAMER

Natuurlijk hebben mijn hamstertjes een eigen kamer! De Russische Dwerghamstertjes hebben hun eigen plekje in huis. Ze hebben namelijk een geheel eigen kamertje tot hun beschikking. Deze speciale hamsterkamer noemen we ook wel de “Green Room”. Toen de hobby meer dan 10 jaar geleden begon wist ik het al… er moet een groene kamer komen die je doet denken aan de jungle. Ik heb de kamer dan ook helemaal groen geschilderd, groene vloerbedekking en natuurlijk kunstplantjes! Ik heb geen groene vingers dus kunstplantjes zijn ideaal! 😀 De Dwerghamsters wonen in koppels samen. Ik gebruik alleen maar glazen hamsterkooien (Ferplast Ratatout).

hamsterkamer russischedwerghamster

DE HAMSTERKOOIEN IN DE HAMSTERKAMER

hamsterkamer marika
Ik ben Marika

Ik heb gekozen voor glazen verblijven van het merk Ferplast omdat je de hamsters goed kunt zien en goed kunt benaderen. Ook kun je eenvoudig via de onderkant even spieken hoe het met het nestje gaat, zonder deze te storen. Daarnaast heb ik alle hamsterkooien afgedekt met een tralierooster.

We gebruiken de volgende aquarium afmetingen:

  • 60 x 30 x 30 cm
  • 80 X 30 X 40 cm

Alle hamstertjes beschikken over het volgende:

Ik verander de inrichting van de verblijven regelmatig. De ene keer hebben ze kleine buigzame huisjes. De andere keer grotere huizen met een tweede verdieping of helemaal geen huisje, maar een berg stro of plateau. De hamstertjes vinden het elke keer weer leuk om hun nieuwe inrichting te verkennen 🙂

ANDERE BEWONERS VAN DE HAMSTERKAMER

KONIJNEN

Naast mijn lieve dwerghamstertjes heb ik nog andere huisdieren die  ook in de hamsterkamer wonen. De grondbewoners zijn bijvoorbeeld twee Teddy Dwergkonijnen, Storm en Nijntje genaamd. Een gecastreerd mannetje met een voedster wonen samen op de grond. Ze lopen samen rond in de hamsterkamer. Teddy Dwergkonijntjes zijn langharige konijntjes die erg veel vachtverzorging nodig hebben, maar het zijn scheetjes!

konijnen

rattenTAMME RATTEN

Naast de konijntjes hebben we ook nog 6 Tamme Ratten 😀 Ja klopt ik ben een grote knaagdier liefhebber! Zes Ratten bestaande uit twee groepen van 4 vrouwtjes en 2 mannetjes. Veel mensen vinden Ratten eng, maar dat zijn ze helemaal niet. Het zijn fantastische huisdieren ♥

De bewoner hier links op de foto is Snuitje. Verder hebben we nog: Jupiter, Star, Moon, Tom en Jerry.

De Ratten wonen in twee Ferplast Jenny Rattenkooien tegenover de hamstertjes. Ze hebben ook een losloop gebied dat ik voor ze heb gemaakt op de kast.