NESTMATERIAAL

Naast een huisje, looprad en bodembedekking is nestmateriaal één van de belangrijkste benodigdheden is nestmateriaal! Je hamster heeft zacht nestmateriaal nodig om zijn slaaphuisje te bekleden. Hooi, wc en keuken papier is hier heel geschikt voor.

Let op! Gebruik hier geen hamsterwatten voor deze zijn gevaarlijk. Er zijn ook watten van puur katoen te koop. Deze zijn verteerbaar en dus niet schadelijk.

hennep nestmateriaalHENNEP NESTMATERIAAL

Nestmateriaal van 100 procent natuurzuivere hennepvezel voorknaagdieren en vogels. Mini-Hemp Soft biedt bescherming tegen tocht en geeft een wollige warmte. Door de unieke eigenschappen van hennep vezel blijft het nest langer droog en vrij van luchtjes. Mini-Hemp Soft is identiek aan de materialen die dieren in de vrije natuur gebruiken voor het bouwen van een nest. Na gebruik is Mini Hemp Soft geschikt voor de GFT-bak en kan na compostering gebruikt worden als biologische meststof voor in de tuin.


RIETNESTJE

Dit zijn kant en klare nestjes van riet. Ze zijn erg leuk omdat Hamsters er nog lekker aan kunnen knabbelen en verbouwen. Het is ook erg leuk om hooi in een rietnestje te doen. Hierdoor hebben de dieren nog meer inspraak in hoe hun nestje eruit komt te zien.


papier nestmateriaal voor hamsterHAMSTER NEST

In de winkel zijn ook verschillende soorten nestmateriaal te verkrijgen. Hieronder te zien ‘Hamsternest’ Het papier waarvan het hamsternest is gemaakt is 100% verteerbaar en dus veilig voor je hamstertje.

 


puik friz sizzle netmateriaalFRIS SIZZLE

En tot slot Puik Fris Sizzle. Puik Fris Sizzle is een ideale speelbedding / bodembedekker voor kleine knagers, maar ook andere huisdieren zijn er gek op! Door de speciale vorm blijft het ritselend fris en absorbeert het onaangename geuren. Puik Fris Sizzle is stofvrij en daardoor gezond voor de longen. Kleeft niet aan de bodem en is makkelijk in het gebruik.


MOS NESTMATERIAAL

Je kunt ook mos gebruiken als nestmateriaal. Het is lekker zacht en natuurlijk. Je kunt het los geven aan je hamstertje, hij weet wel wat hij ermee moet doen 😉 Let wel op wek mos je koopt, er mogen geen meststoffen in zitten.


mos nestmateriaal voor dwerghamster

nestmateriaal voor hamsters kopen