HAMSTERSPEELTJES

hamsterspeeltjes Als het gaat om hamster benodigdheden dan staan hamsterspeeltjes hoog boven aan het lijstje! Een hamster is absoluut geen saai diertje, hij vindt het leuk om lekker bezig te zijn en heeft dan ook een veel uitdaging nodig in de hamsterkooi. Gelukkig zijn er erg veel leuke hamsterspeeltjes die je aan je hamstertje kunt aanbieden.

WAT DOET EEN DWERGHAMSTER GRAAG?

Een dwerghamster is met name in de avond, nacht end e ochtend heel actief. Echt spelen doen de dieren niet, maar ze zijn wel heel onderzoekend ingesteld. Ze verkennen hun verblijf graag en gebruiken daarbij hun geurklier om alles te markeren.

Als je naar het natuurlijke gedrag van dwerghamster kijkt dan kun je al goed inschatten wat ze leuk zouden vinden. We weten dat ze gangenstelsels graven en onder de grond wonen, dus speeltjes waarbij ze moeten graven of door holletjes heen moeten kruipen zijn al erg leuk!

GEEN KLIMMERS TOCH KLIM HAMSTERSPEELTJES?

We weten ook dat dwerghamsters slechte klimmers zijn. Ze doen wel dapper hun best, maar het ziet er soms niet uit :p Toch kun je ze klim speeltjes geven, maar ze moeten wel veilig zijn. Dat houdt in dat ze niet te hoog moeten hangen en grip moeten geven.

Hieronder is bijvoorbeeld een leuke speelplaats voor dwerghamsters te zien. Lekker klimmen, springen en verstoppen, heerlijk!

micky speeltuin hamsterspeeltjes voor dwerghamsters

Let wel op dat Russische Dwerghamsters niet zulke goeie klimmers zijn. Zet een hoog klim speeltje daarom het liefst op de bodem van de hamsterkooi en niet op een plateau, zodat je hamstertje zich niet kan bezeren 😉

Houten hamsterspeeltjes zijn het beste voor hamstertjes, ze kunnen ook als knaagmateriaal gebruiken en dat zorgt weer voor een goede tandslijtage.


trixie graaftoren hamsterspeeltjes hamster GRAAFTOREN

Een graaftoren kan gevuld worden met bodembedekking. Bij voorkeur bodembedekker waar de hamstertje in kunnen graven. De dieren zijn dol op holletjes maken, dus ze zullen hier heerlijk in kunnen spelen en hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. De graaftoren neemt wel veel ruimte in, in de kooi. Deze kan daarom ook in een ren gezet worden.


hangmat hamsterspeeltjes hamsterHANGMAT

Zoals gezegd zijn rusjes niet zulke goede klimmers, maar ze willen het altijd wel graag proberen. Rusjes houden van uitdaging! Als je een hogere kooi hebt dan is het zelfs handig om hangmatjes op te hangen om een eventuele val te breken.


 speeltjes voor hamsters kopen