C7 Dwerghamster Nestje 14-06-2018

Gereserveerd: 6 van 6

De kleintjes zijn op 11 mei geboren en mogen vanaf 14 juni het nestje verlaten.

De hamstertjes krijgen Witte Molen Mini Hamster & Friends (c.a. 15/20 gram per dag) en het verblijfje is gevuld met Corbo. Als nestmateriaal gebruik ik Hennep Nestmateriaal en of wc papier. Als snackje krijgen ze gedroogde meelwormen, eivoer en trosgierst. Tegen de tijd dat de kleintjes het nestje mogen verlaten, drinken ze zelfstandig uit een Ferplast Sippy Drinkflesje.

Heb je nog vragen of zou je een hamstertje willen reserveren neem dan gerust contact op of plaats je reactie eenvoudig hieronder ๐Ÿ˜‰

Kleur
Geslacht
Nieuwe eigenaar
1 Mandarijn Vrouwtje Samantha
2 Merle Mandarijn Vrouwtje Lara
3 Camel Mannetje Marika
4 Wildkleur Mannetje Lene
5 Wildkleur Vrouwtje Sanne
6 Merle Wildkleur Vrouwtje Mariska

DWERGHAMSTER STARTERSPAKKETJE

dwerghamster starterspakket

Ik heb speciaal voor de nieuwe baasjes een starterspakketje samengesteld. Dit zijn de producten die ik zelf ook gebruik voor de hamstertjes.

Bodembedekking -> Cotton Comfort <- Hier kun je met 1 hamstertje wel 3 maanden mee voorruit voordat je het verblijf weer moet verschonen.
Nestmateriaal -> Hennep <- Je kunt natuurlijk ook wc papier gebruiken, maar hennep nestmateriaal blijft langer goed en kan een aantal verschoonbeurten mee gaan. De dieren kunnen het in een nestje vormen en het blijft zijn vorm behouden.
Drinkfles -> Ferplast Sippy Drinkfles <- Ik gebruik deze drinkflesjes voor de hamstertjes. Ze zijn veelzijdig want je kunt ze zowel in een glazen bak als in een traliekooi gebruiken.
Derghamstervoer -> Witte Molen Mini Hamster & Friends <- Alle hamstertjes krijgen dit voer. Je hamstertje zal het goed eten om ie het al gewend is.
Snackjes -> Gedroogde meelwormen <- Dwerghamsters zijn dol op gedroogde meelwormen. Het geven van lekkers is een ideale manier om de dieren aan je te laten wennen ๐Ÿ˜‰


22 gedachten over “C7 Dwerghamster Nestje 14-06-2018

 • Beste Marika, wij zouden graag het vrouwlijke mandarijntje uit het c7 nestje willen reserveren voor eind augustus om te koppelen. U zei namelijk in een van u videos dat het goed is om hamstertjes na een half jaar te koppelen. Zou u de hamstertjes misschien voor ons kunnen koppelen? Wij dachten misschien aan dus het vrouwlijke mandarijntje uit het c7 nestje en de mannelijke russische blauwe uit het A7 nestje.
  (want er staat dat die nog niet gereserveerd is)
  Het zou heel erg leuk zijn als het lukt om die 2 te koppelen. Dus we zouden die 2 graag willen koppelen als dat mogelijk is. Als het lukt zou het dan oke zijn om ze na de vakantie op te halen? Dus eind augustus?
  Zou ons super leuk lijken laat het ons maar weten of het mogelijk is! En als het niet lukt rond die periode kunnen we gerust wachten wij hebben alle tijd groetjes van Femke.

  Beantwoorden
  • Hallo Femke,
   Ik zou jullie graag helpen met een koppeltje, maar zeker niet Mandarijn x Russisch Blauw. Dat is naar mijn idee een slechte combi die ik zelf nooit zou maken en zeker niet als eerste koppeltje. Ik zou aanraden om 1 hamstertje bij een andere fokker te reserveren en 1 van mij dan kunnen we even naar de stambomen kijken in verband met verwantschap ๐Ÿ˜‰

   Beantwoorden
   • Super leuk dat u ons wilt helpen!
    We zouden graag willen overleggen, is het oke als we een keer bellen? Dat is wat makkelijker๐Ÿ˜‚
    Groetjes van Femke

    Beantwoorden
   • En een vraagje welke kleur is goed om met een mandarijntje te koppelen dan kan ik ernaar kijken welke er bij een andere fokker beschikbaar zijn. En maakt het heel veel uit dat het mannetje wat jonger is?

    Beantwoorden
    • Voor een beginnende fokker is Mandarijn af te raden om mee te fokken. Dan is Wildkleur, Blauw wildkleur, Pearl, Merle aan te raden. Mandarijn is een gevoelige kleur.

     Beantwoorden
     • Beste marika, zouden wij dan de merle mandarijn mogen reserveren? En kan je die dan wel koppelen met een russische blauwe of is dat geen goede match?

     • Is de merle mandarijn een betere kleur om mee te koppelen?

 • Beste Marika,

  zou het mogelijk zijn een wildkleur te reserveren voor onze dochter? (geslacht maakt niet uit)zij is helemaal gek van dwerghamsters en heeft het nergens anders meer over. ze had ook al een vraag gesteld via het contactformulier maar geen antwoord gekregen dus proberen we het nu op deze manier.

  graag horen wij van je

  hartelijke groet,
  nathalie en Dennis

  Beantwoorden
  • Hallo Nathalie en Dennis!
   Wat ontzettend leuk! Natuurlijk reserveer ik een kleintje voor jullie! Zou je mij een mailtje kunnen sturen wanneer jullie de kleine zouden willen ophalen? Ze mogen het nestje al verlaten ๐Ÿ˜‰

   Beantwoorden
 • nog ter bevestiging: graag een reservering op de vrouwlijke mandarijn voor Femke. Hartelijk dank Marika!

  Beantwoorden
 • Beste marika ik heb het een beetje onduidelijk aangegeven, ik zet het hier even wat duidelijker in:
  Wij zouden dus graag willen gaan koppelen. En hierbij is onze vraag of we inplaats van de mandarijn de merle mandarijn mogen reserveren, omdat die misschien beter koppelt.
  Vragen:
  1: koppelt de merle mandarijn beter dan een mandarijn?
  2: kan je een merle mandarijn koppelen met een Russische blauwe?
  3: welk soort hamster kan je koppelen met een russische blauwe?
  4: zouden we misschien een keer kunnen bellen zodat ik meer vragen kan stellen?
  Alvast heel erg bedankt! Groetjes van Femke

  Beantwoorden
 • Hallo Marika,

  zou het mogelijk zijn een wildkleur te reserveren voor mijn dochter Veerle ?

  We horen graag van je.

  Groeten Ferry en Veerle

  Beantwoorden
 • Hallo Marika,
  Ik heb 2 keer het contactformulier ingevuld, maar nog geen reactie. Ik weet niet of je het wel goed ontvangt. Vandaar even via deze weg.
  We wachten op een volgend nestje.
  Met vriendelijke groet,
  Quinn Veenvliet

  Beantwoorden
  • Mijn contactformulier lijkt inderdaad selectief te zijn…. Ik heb zelf ook enkele testberichtjes gedaan en soms komt het berichtje niet over…. Er komen binnenkort nieuwe kleintjes op de website ๐Ÿ˜‰

   Beantwoorden
   • Leuk! We zijn heel benieuwd. We zouden graag een wit of lichtgrijze willen reserveren als deze erbij zit. ๐Ÿ™‚

    Beantwoorden
     • Super leuk!! We zijn heel benieuwd ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

 • Hallo,

  Wij zijn op zoek naar een Russische dwerghamster. Zijn er al weer nestjes in aantocht? Wij zouden camel, beige of pearl wel mooie kleuren vinden, maar een andere kleur kan ook. Wil je ons laten weten als er weer een nestje is? Ik vul het contact formulier in.
  Groeten Mirjam

  Beantwoorden
  • Ik heb je een berichtje gestuurd ๐Ÿ˜‰

   Beantwoorden

Geef een reactie