Witte Molen Premium Dwerghamster… we zullen je missen! :(

witte molen premium dwerghamster

Witte Molen Premium Dwerghamster is het enige voer waar ik van begin tot eind altijd 100% tevreden over ben geweest. Ik heb verschillende voerder uitgeprobeerd en ik ben altijd weer naar deze teruggegaan. Tot mijn grote verdriet 🙁 Gaat dit voer uit het assortiment bij de fabrikant. De o zo bekende Witte Molen Premium Dwerghamster zal vervangen worden door de nieuwste “Puur” lijn van Witte Molen.

De grootste voordelen van Witte Molen Premium

Voer is natuurlijk heel belangrijk, maar voor mij als fokker, misschien wel nog veel belangrijker. Met name zwangere, zogende en jonge dieren hebben een andere voedingsbehoefte dan volwassen dieren. Deze hebben niet alleen nutritioneel andere behoeften maar ook de structuur moet anders zijn. Zo moeten zwangere moeders toegankelijk voer hebben en jonge/kleine dieren hebben kleinkorrelig voer nodig. Een kleintje kan nog niet goed omgaan met dikke grote stukken of brokken. Witte Molen Premium dekte de behoefte van al deze doelgroepen perfect in mijn ogen. Behalve de Mandarijnen die werden er te dik van 😛 maar dat is een geval apart.

witte-molen-premium-dwerghamstervoer

Wat nu?

Ik heb de nieuwe Puur lijn gezien en de vervanger van de Witte Molen Premium. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er nog niet heel erg enthousiast van word. Maar dat is een eerste indruk en aangezien ik het voer nog niet in het echt heb gezien kan ik er nog niet veel over zeggen.

Witte Molen had drie soorten hamstervoer, namelijk:

  1. Country (dwerg)Hamster 800 gram
  2. Premium (dwerg)Hamster 800 gram
  3. Dwerghamster 15 kg

De “Country” lijn is de basis lijn. De “Premium” is een hoogwaardige mengeling en de Dwerghamster 15 kg lijkt op geen één van beide, dit is een eigen mengeling die enkel en alleen in 15 kg verkrijgbaar is. Deze laatste voeder heeft gedroogde meelwormen als toevoeging.

De “Country” lijn blijft gewoon bestaan en de “Premium” lijn wordt vervangen door de nieuwe “Puur” lijn.  Je zou kunnen zeggen dan de Premium (dwerg)Hamster dan min of meer blijft bestaan.

Snelle check

Uit mijn snelle vergelijking blijft dat de Witte Molen Premium (dwerg)Hamster nu in zijn nieuwe Puur vorm meer lijkt op de Dwerghamster 15 kg grootverpakking.

witte-molen-puur-dwerghamster

400 gram? Waarom zo weinig?

witte molen puurDe nieuwe “Puur” lijn bestaat uit 400 gram zakjes. Dat is heel (voor mij) heel weinig 😮 Een hamster eet tussen de 10 en 15 gram per dag. Dan kunnen we voor 1 hamster ongeveer een maand met een zakje doen. Dat klint best positief, maar als je er nou 11 hebt? (zoals ik :p 12 volwassen dieren), dan gaat zo’n zakje toch wel rap 😀 Want met 12 volwassen dieren gebruik je gemiddeld 150 gram hamstervoer per dag. Dus voor mij 11 zakjes per maand.

Maar als je maar 1 a 2 hamstertjes hebt dan maakt dat natuurlijk niet uit en als het voer echt net zo goed is als zijn voorganger dan koop ik 11 zakjes per maand! 🙂

Het nieuwe voer is vanaf januari 2017 ook in grootverpakking verkrijgbaar. Jammer dat er geen tussen verpakking komt van 2 kg bijvoorbeeld.

Wordt vervolgd!

Ik ga het voer natuurlijk bestellen en uitproberen. Mijn mening over het nieuwe voer is dan natuurlijk weer in een blogje te lezen 😉

Nog even een fotootje ter herinnering…

witte molen premium dwerghamster

[AdSense-A]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *