Syrische Langhaar Hamster

EEN NIEUWE GOUD HAMSTER

Het zal geen verassing zijn dat ik een grote hamster fan ben :p Naast Russische Dwerghamsters heb ik ook vaak Goudhamsters. Hier fok ik niet mee hoor 😉 Ik hou ze alleen als huisdier. Ik heb er al enkele gehad. Deze kleine vriend heb ik van Peter Braak gekregen. Ik heb nog geen naam dus alle leuke tips zijn welkom. Ik heb de kleine via YouTube aan iedereen voorgesteld. Je kunt het filmpje terugkijken 😉

LANGHARIGE HAMSTER

goudhamsterHet is je misschien al opgevallen dat deze kleine vriend iets langere haren heeft. Dat klopt inderdaad want het is een Syrische Langhaar Hamster. Deze dieren hebben een veel langere vacht dat de standaard Syrische / Goudhamster. Het is een mannetje en kenmerkend voor langharige mannetjes is dat zij een nog langere vacht krijgen dan de vrouwtjes. Hoe leuk is dat.

VERZORGING VAN DE LANGHAAR HAMSTER

De verzorging van de langhaar hamster is dan ook anders dan bij de normale hamster. De lange haren kunnen/mogen geborsteld worden met een tandenborstel 😉 Het hoeft niet want als je een langhaar vaak knuffelt dan blijven zijn haartjes vanzelf goed in model 😉 Als het een wildebras is dan is het handig om zijn haartjes eens in de zoveel tijd een borstelbeurt te geven 😉

BODEMBEDEKKING VAN DE LANGHAAR HAMSTER

De bodembedekking moet ook aangepast worden bij een langhaar hamster. Bodembedekking zoals zaagsel kan in zijn vacht gaan zitten. Ik zal hier tzt nog mee rover schrijven 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *