Hamsters in de tuin

Ik ben laatst weer buiten geweest met de hamstertjes. Het was zo mooi weer! Ik heb twee nestjes bij elkaar zitten A6 en B6. Beide nestjes hebben samen in de tuin rond gelopen op het gras. Natuurlijk heb ik er ook een filmpje van gemaakt met nog wat uitleg 🙂

De Hamster Ren

Als je hamstertjes buiten wilt laten rondlopen kun je dat het beste doen in een Hamster Ren. Dat is vaak veiliger dan in een zelfgemaakte ren. Gewoon los laten lopen in de tuin kan helaas niet. De dieren zullen weglopen en binnen no time ben je ze dan kwijt met alle gevolgen van dien. Een hamster ren heeft een tralie afstand van minder dan 1 cm, waardoor de dieren er niet uit kunnen. Zelfs hele jonge hamstertjes, zoals op het filmpje te zien is, kunnen er niet uit. Het handige is ook dat je de ren kunt uitbreiden of juist kleiner kunt maken 😉

Het gras voor Hamsters

Gras is niet schadelijk als het maar schoon is. Het gras mag niet bemest zijn of behandeld met een ander chemisch middel. De dieren kunnen ook op kunstgras lopen, als ze er maar niet aan knabbelen, want kunstgras groeit niet meer aan :p en de hamsters moeten het niet binnen krijgen.

Temperatuur voor de hamsters

Het is belangrijk om de temperatuur in de gaten te houden. Hamstertjes kunnen het namelijk snel te warm krijgen. Een temperatuur van rond de 23 graden is prettig. Ze de ren nooit in de volle zon, maar het liefst in een schaduw plakje. Pas ook op met de verschuiving van de zon.

Wind en hamsters

Als je naar buiten gaat met de hamsters heb je natuurlijk ook te maken met de wind. Het is prettiger en beter voor de hamsters als er (bijna) geen wind is. Ze vinden wind ten eerste al een beetje eng en daarnaast kunnen ze ziek worden. Onze huis hamsters zijn de natuurlijke buiten omstandigheden namelijk niet gewend.

Eén gedachte over “Hamsters in de tuin

  • 23 oktober 2018 om 23:02
    Permalink

    Kunnen volwassen hamsters er niet uit klimmen? Daar ben ik best wel bang voor bij mijn hamster van 5 weken

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *