Exoknaag November 2017

Zondag 26 november 2017 was het weer zover, de Exoknaag beurs voor knaagdieren in Houten. Ik ga altijd graag naar de beurs toe.

DAAR GAAN WE DAN..

De wekker ging erg vroeg… om 6 uur stond ik al naast mijn bed. Helaas geen tijd voor koffie want er moest nog van alles gebeuren en er moesten natuurlijk hamstertjes mee. Voor Anneke (Hamstery Little Spring) en voor Silvia (Hamstery Dreambaby) gingen er twee zwarte Rusjes mee.

 

Om 7 uur zou Renate (Hamstery White Village) vanuit Emmen bij mij komen en even na 7 uur was ze er al. Samen in mijn autootje gesprongen en de reis naar de Exo kon beginnen. Onderweg hebben we slecht weer gehad… maar een dik uur later waren we alweer ter plekke. Ik stond nog niet in mijn parkeervakje en daar was het telefoontje van Silvia al, ze stond al op ons te wachten. Samen met z’n allen zijn we naar binnen gegaan en hebben we de tafels klaargemaakt.

renate en marikaLANGS DE DIERENARTS

Omdat een van mijn hamstertjes vandaag gekeurd werd moest ik eerst langs de dierenarts. Poeh wat een rij… dat heb ik weer. Gelukkig hoefde ik niet alleen te wachten want Denise (Hamstery Pure Colour) hield me gezelschap! Voor mij stond een fokker smet 20 bakken vol met dieren. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb vriendelijk gevraagd of ik misschien heel even tussendoor mocht met mijn ene kleine hamstertje :p … en gelukkig het mocht! De dierenarts heeft het hamstertje bekeken en ik kon weer verder 🙂

KNAAGDIERHAL

De knaagdierhal was prettig druk, dus niet bomvol, maar ook niet te leeg. De verschillende tafels waren gevuld met dieren, spulletjes en informatie. Aan onze tafel waren enkele hamstertjes te bewonderen, informatie en natuurlijk lekkers! Silvia had weer pepernoten meegenomen 🙂

EXOKNAAG RONDJE

marika en martinIk heb een rondje gelopen door de knaagdierhal. Uiteraard heb ik een kort filmpje gemaakt. Op het filmpje is te zien hoe ik door de hal heen wandel en wat er allemaal te zien is. Ik heb een stop gemaakt bij Cindy (Hamstery Lindernholt) en even een praatje gemaakt. Cindy heeft, zoals elk jaar :), taart gemaakt. Deze keer stond er worteltaart op het menu… heel lekker! Cindy had ook een paar kleintjes mee, heel lief. Even met de hamstertjes geknuffeld en weer verder.

OP DE FOTO

Er waren ook een aantal fans langsgekomen voor een fotootje, super leuk! Ik vond het heel leuk jullie te ontmoeten en wellicht tot een volgende keer! 🙂

exoknaag en keuring

DE HAMSTERKEURING

In de tussentijd was de keuring alweer begonnen! Poeh wat spannend allemaal. De rest van de dag was ik aandachtig naar de keurmeester aan het luisteren. Het is bijzonder interessant allemaal. De hamstertjes worden aandachtig door de keurmeester bekeken en beoordeeld. De bouw, oren, ogen, kop, staart, kleur, conditie, vacht, onderwacht, type en nog veel meer wordt aandachtig door de keurmeester bekeken. Hier kun je alles over de hamsterkeuring in het algemeen lezen.

nkv bokaal 2017Natuurlijk heb ik van de keuring ook een filmpje gemaakt! De keurmeester was Anneke Vermeulen. We waren allemaal geboeid door haar verhalen!

 

TERUG NAAR HUIS

De dag is ook altijd veel te snel voorbij en dat was ook deze keer zo. Tegen 16:00 uur gingen we weer richting huis met Renate. Het was weer een leuke dag, op naar de volgende Exo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *