Een zandbadje voor de hamstertjes

zen743
De Russische Dwerghamster.nl | Marika Stoevelaar

Ik heb gisteren een zandbakje voor de hamstertjes gekocht waar ik Chinchillazand in heb gedaan. Wat veel mensen niet weten is dat Russische Dwerghamstertjes het heerlijk vinden om een zandbadje te nemen.

Welk zand?

Je kunt het beste Chinchillazand gebruiken voor een zandbadje. Chinchillazand is erg fijn zand. Gebruik nooit schelpenzand, dit zand is te scherp voor de diertjes. Het kan de huid, slijmvliezen en de vacht beschadigen.

Er zijn verschillende soorten Chinchillazanden van verschillende merken, een paar voorbeelden zijn:

Ik heb voor mijn zandbadje Chinchillazand van Versele Laga gebruikt 😉 Het stoft niet en is heel fijn.

zandbakjeWat doet zand?

Zand zorgt ervoor dat de vacht op een milde manier gereinigd wordt. Daarnaast kan een zand verkoelend werken op warme dagen. Sommige dieren zoals Gerbils en Chinchilla’s hebben een zandbad echt nodig voor hun vachtverzorging. Dat is bij Russische Dwerghamsters niet zo. Het is meer een uitbreiding van de vachtverzorging.

Het zandbakje

Het Karlie Cleopatra Badje is 14 cm en verkrijgbaar in drie kleuren. Het is eigenlijk een vogelwaterbadje, maar het is prima te gebruiken als zandbakje voor Hamsters en Gerbils. Een voordeel aan dit badje is dat het van de meeste kanten gesloten is waardoor er niet veel zand uit het bakje wordt gegooid. Ik heb weleens zand in een schaaltje gedaan, maar dan ligt het zand na een paar keer badderen er al gauw naast :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *